Ενημέρωση με ένα κλικ

Εθνική: Δεν έφτανε ο Δουβίκας

Η Εθνική ήθελε το διπλό στο Κόσοβο και έφτασε μία ανάσα από να το πετύχει, αλλά οι γηπεδούχοι με τέρμα του Μουρίκι στο 93′, πήραν το βαθμό της ισοπαλίας. Έτσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έμεινε στο 1-1 και αυτή ήταν η τρίτη ισοπαλία της γαλανόλευκης στον όμιλό της. Το γκολ για την Ελλάδα το σημείωσε ο Τάσος Δουβίκας στο 45’+2 του πρώτου ημιχρόνου.

Με το αποτέλεσμα αυτό η Εθνική μας ομάδα έφτασε τους τρεις βαθμούς σε τρία παιχνίδια (σ.σ. με όλα τα παιχνίδια να έχουν λήξει με το ίδιο σκορ το 1-1) και έχασε κι άλλο έδαφος στην προσπάθεια που κάνει να προλάβει… το τρένο των θέσεων που οδηγούν στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Το ματς

Η Εθνική ξεκίνησε νωθρά το ματς, δεν είχε τον έλεγχο κι άφησε την πρωτοβουλία στο Κόσοβο και παρόλο που δεν απειλήθηκε, δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις μπροστά από τα καρέ του Κοσοβάρου τερματοφύλακα.

Στο 18’ έγινε η πρώτη φάση του αγώνα και αυτή άνηκε στο Κόσοβο, λιταν σουτ του Ρασίτσα έφυγε ψηλά άουτ και στο 26’ ο Τζαβέλλας έκοψε σωτήρια σε κόρνερ το σουτ του Χαλίμι.

Το ματς ήταν κακό ποιοτικά, με αρκετά νεύρα και χωρίς συνδυασμούς για τις δύο ομάδες. Η Εθνική αποφάσισε στο τέλος του πρώτου μέρους να επιτεθεί και βρήκε μία ευκαιρία και ένα γκολ. Στο 45’+1’ το φάουλ του Μπακασέτα το απομάκρυνε ο Μούριτς και μακρινό πλασέ στη συνέχεια του Μπουχαλάκη μπλόκαρε ο Μούριτς.

Στην εξέλιξη της φάσης κι ενώ ο διαιτητής είχε δώσει ένα λεπτό καθυστερήσεων, ο Μπακασέτας πίεσε, πήρε την μπάλα κι έβγαλε τρομερή κάθετη στον Δουβίκα. Ο 22χρονος φορ στο τετ α τετ δεν χαρίστηκε και με δεξί πλασέ σημείωσε το παρθενικό του γκολ με την Εθνική κι άνοιξε το σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα μπήκε για να πιέσει, να βρει ένα δεύτερο γκολ και να τελειώσει το ματς. Δεν έβγαλε, όμως, φάσεις και είχε το Κόσοβο μέσα στο παιχνίδι. Ο ρυθμός έπεσε ξανά και στο 67’ κεφαλιά του Ραχμάνι πέρασε άουτ. Η Εθνική δεν κινδύνευε, αλλά και πάλι δεν απειλούσε.

Έπαιζε με τη φωτιά και στο 86’ σουτ του Μουρίτσι πέρασε ένα μέτρο από το δεξί δοκάρι. Στο 92′, λοιπόν, δέχθηκε την ισοφάριση με κεφαλιά του Μουρίτσι από κοντά, επειτα από ασίστ του Χαντερζιονάι και δεν υπήρχε χρόνος για νέα απάντηση…

Κόσοβο (Μπερνάρντ Σαλάντες): Μούριτς, Βολβόντα, Ραχμάνι, Αλίτι (78’ Φαζλί), Χαντερζιονάι, Χαλίμι (84’ Μουσλίγια), Ντρέσεβιτς, Μπερίσα (78’ Λοσάι), Ρασίτσα, Μουρίτσι, Καστράτι (46’ Μπιτίτσι).

Ελλάδα (Τζον φαν’τα Σχιπ): Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος, Τζαβέλλας, Μαυροπάνος, Γιαννούλης, Τσιμίκας (88’ Παπαδόπουλος), Σιώπης, Μπουχαλάκης, Μπακασέτας, Παυλίδης (80’ Φούντας), Δουβίκας (63’ Μάνταλος).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει