Ενημέρωση με ένα κλικ

ΟΠΕΚΑ: Στον “αέρα” η πλατφόρμα για το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών

Σε λειτουργία είναι βρίσκεται η νέα ψηφιακή πλατφόρμα, με αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά, του ΟΠΕΚΑ η οποία είναι σε συνεργασία με το ΗΔΙΚΑ.

Πιο συγκεκριμένα αφορά στη χορήγηση εισοδηματικής ενίσχυσης σε οικογένειες, τουλάχιστον 2 ατόμων, που διαμένουν συνεχώς σε Ορεινές και Μειονεκτικές περιοχές για δύο τουλάχιστον χρόνια.

Η ψηφιακή πλατφόρμα θα παραμείνει στην διάθεση των δικαιούχων μέχρι τις 30 Οκτωβρίου για την υποβολή των αιτήσεων, έτους 2021.

Οι πολίτες, των οποίων η αίτηση του 2020 απορρίφθηκε, πρέπει να υποβάλλουν ξανά για το έτος 2021 νέα, προκειμένου να εξεταστεί η πλήρωση των προϋποθέσεων χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης.

Ο πολίτης μπορεί πλέον ηλεκτρονικά και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να ολοκληρώνει τη διαδικασία υποβολής του αιτήματός του, με τους κωδικούς του TAXIS.

Στη συνέχεια, μέσω της διαλειτουργικότητας και με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα θα πραγματοποιούνται αυτόματοι έλεγχοι και διασταυρώσεις στοιχείων του αιτούντος, ενώ με email ή με sms θα αποστέλλεται στο τέλος η σχετική ειδοποίηση στον ενδιαφερόμενο.

Η ηλεκτρονική διαδικασία λαμβάνει υπόψη της και όσους από τους πολίτες για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More