Ενημέρωση με ένα κλικ

Περιφέρεια Αττικής: Έργα βελτίωσης-συντήρησης των υποδομών στο οδικό δίκτυο

Τη σύμβαση ανάθεσης σε τεχνική εταιρεία του έργου βελτίωσης και συντήρησης των υποδομών στο οδικό δίκτυο της Αττικής με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Αντικείμενο του έργου είναι η συστηματική συντήρηση της επιφάνειας κυκλοφορίας των οδικών αξόνων του δικτύου αρμοδιότητας του Β΄τμήματος συντήρησης και κατασκευών της ΔΙ.ΔΙ.Μ.Υ. (πρώην ΔΕΣΕ) Περιφέρειας Αττικής δηλαδή:

  • ΠΕΟ Αθηνών – Χαλκίδος από Α/Κ Μαλακάσας μέχρι όρια Περ. Αττικής
  • ΠΕΟ Αθηνών- Κορίνθου (από ΠΥΡΚΑΛ μέχρι όρια Περ. Αττικής)
  • ΠΕΟ Ελευσίνα – Θήβα (από ΠΥΡΚΑΛ μέχρι όρια Περ. Αττικής Παραλιακή Λεωφόρος Βάρκιζας (από διασταύρωση προς Βάρη) – Σουνίου
  • Κηφισιά – Ερυθραία – Εκάλη – Άνοιξη – Οίον – Ανισόπεδος κόμβος Κρυονερίου – Λίμνη Μαραθώνα – Καλέτζι – Μαραθώνας
  • Αγ. Στέφανος – Καπανδρίτι – Κάλαμος – Αμφιάρειο μέχρι διασταύρωση με οδικό άξονα
  • Μαλακάσα – Μαρκόπουλο – Ωρωπού Μαλακάσα – Μαρκόπουλο Ωρωπού – Σκάλα Ωρωπού (παραλία)
  • Ανισόπεδος κόμβος Μαλακάσα – Μήλεσι – Σκάλα Ωρωπού και το διερχόμενο τμήμα μέσα από το Μήλεσι
  • Από ανισόπεδο κόμβο Αθηνών – Λαμίας μέχρι Βασιλικό τμήμα Τατοΐου μέσω Δεκελείας
  • Παράπλευρο οδικό δίκτυο (S.R) του άξονα Π.Α.Θ.Ε. Αθηνών – Λαμίας από τρεις γέφυρες έως όρια νομού Αττικής με νομό Βοιωτίας (Ασωπός ποταμός)
  • Παράπλευρο οδικό δίκτυο (S.R) του άξονα Π.Α.Θ.Ε. Αθηνών – Κορίνθου από τέλος Αττικής Οδού έως όρια νομού Αττικής με νομό Κορινθίας.

Ειδικότερα, με στόχο τη βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης  και ασφάλειας των οδηγών, προβλέπονται η συντήρηση και βελτίωση του οδοστρώματος όπου απαιτείται, η βελτίωση της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης, η τροποποίηση της στάθμης των στομίων των φρεατίων υδροσυλλογής, καθώς και των φρεατίων αποχέτευσης όπου αυτά είναι βυθισμένα σε σχέση με την επιφάνεια του οδοστρώματος, η επισκευή και αντικατάσταση κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας, καθώς και η κατασκευή τεχνικών έργων για την προάσπιση της οδικής ασφάλειας. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίστηκε στους 12 μήνες.

Σε δήλωσή του, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, επισήμανε σχετικά: «Μεριμνούμε για την ασφάλεια των πολιτών και επενδύουμε σε έργα μακρόχρονης πνοής, μέσα από ένα σύγχρονο και λειτουργικό οδικό δίκτυο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Με έργα ορατά και μετρήσιμα, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προς όφελος των πολιτών και με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει