Ενημέρωση με ένα κλικ

Ανασχηματισμός: Ποιοι αποχώρησαν από την κυβέρνηση

Ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, βάζοντας έτσι τέλος στο μαρτύριο της σταγόνας που βίωναν τις τελευταίες ημέρες υπουργοί και βουλευτές, περιμένοντας πάνω από το τηλέφωνο τους ενόψει του ανασχηματισμού.

Ο ανασχηματισμός εκτός από τις «εκπλήξεις», είχε και ηχηρές αποχωρήσεις. Ανάμεσα σ’ αυτές που ξεχωρίζουν είναι η αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα του μέχρι πρότινος υπουργού Προστασίας, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τη θέση του οποίου πήρε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά από 8 μήνες απουσίας από το κυβερνητικό σχήμα. Εκτός και ο Χάρης Θεοχάρης, με τη σκυτάλη του υπουργείου Τουρισμού να περνά πλέον στον Βασίλη Κικίλια.

Την ίδια ώρα, από το υπουργείο Υγείας αποχώρησε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, καθώς τη θέση του οποίου πήρε η σήμερα Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία» και Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Ασημίνα Γκάγκα.

Αλλαγές και στο υπουργείο Εξωτερικών, με τον Υφυπουργό Κώστα Βλάση να παραδίδει το χαρτοφυλάκιο του απόδημου Ελληνισμού στον Ανδρέα Κατσανιώτη. Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποχωρεί ο Υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής, με τον μέχρι πρότινος υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά να τον διαδέχεται.

Από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποχώρησε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης. Στη θέση του ο Μιχάλης Παπαδόπουλος. Τη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρμόδιου για την αλιευτική πολιτική ανέλαβε ο Σίμος Κεδίκογλου, αφήνοντας εκτός κυβέρνησης την Φωτεινή Αραμπατζή.

Τέλος, εκτός κυβερνητικού σχήματος και ο Γεώργιος Ζαββός καθώς η θέση του Υφυπουργού Οικονομικών που ήταν αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα καταργείται, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More