Ενημέρωση με ένα κλικ

Η Αλόννησος γίνεται προσβάσιμος προορισμός σε ΑΜΕΑ

Ένα βήμα μπροστά έκανε ο Δήμος Αλοννήσου για τη βελτίωση των όρων προσβασιμότητας  και την εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην Αλόννησο.

Σε δύο από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού, τη Μηλιά και τα Γλυφά, ολοκληρώθηκε πρόσφατα η προμήθεια και εγκατάσταση πλήρους εξοπλισμού για την αυτόνομη πρόσβαση των ΑΜΕΑ στην θάλασσα.

Το αξιόλογο αυτό έργο περιλαμβάνει τα ειδικά τεχνολογικά συστήματα SEATRAC με σετ θερμοκρασιών,  ομπρέλες θαλάσσης, σετ σήμανσης για το χώρο του παρκινγκ και την παραλία, χημικές τουαλέτες, ειδικά διαμορφωμένα αποδυτήρια και κατάλληλους διαδρόμους οι οποίοι ενώνουν τις υποδομές μεταξύ τους και έχουν το απαραίτητο πλάτος, ώστε να εξασφαλίζεται η ανεμπόδιστη μετακίνηση των χρηστών αναπηρικών αμαξιδίων.

«Η υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου αποτελεί ένα νέο σημείο αναφοράς στις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων και των τουριστών της Αλοννήσου.

Παράλληλα διευκολύνονται οι οικογένειες και οι φροντιστές των ατόμων με αναπηρία. Η συγκεκριμένη δράση αντανακλά τις κοινωνικές ευαισθησίες των κατοίκων και του Δήμου Αλοννήσου», δήλωσε ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ευεργετικές επιδράσεις του νερού σε ΑΜΕΑ, ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο του προορισμού που κερδίζει «έδαφος» στις αναζητήσεις των τουριστών με αναπηρίες είναι και οι καταδύσεις.

Σύμφωνα με την εμπειρία του Δήμου και πιστοποιημένων καταδυτικών κέντρων του νησιού, αυξάνεται παράλληλα και το ενδιαφέρον δυνητικών ταξιδιωτών με κινησιακές δυσκολίες για να καταδυθούν στο εντυπωσιακό βυθό της Αλοννήσου, ειδικά μετά το  άνοιγμα του πρώτου υποβρυχίου μουσείου της Ελλάδας στην Περιστέρα Αλοννήσου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει