Ενημέρωση με ένα κλικ

Προ των πυλών ο ανασχηματισμός – Τα σενάρια για το νέο κυβερνητικό σχήμα

«Κλειδωμένος» θεωρείται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιστέφει από τις ΗΠΑ αποφασισμένος να προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Από κυβερνητικές πηγές μεταδίδεται τις τελευταίες ώρες ότι ο ανασχηματισμός, πιθανότατα θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα. Μάλιστα η Δευτέρα θεωρείται μέρα-κλειδί.

Το πρωί της ερχόμενης Τρίτης, 31 Αυγούστου, έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ήδη έχουν αρχίσει να πέφτουν στοιχήματα για το αν η σύνθεση του θα είναι η ίδια. Κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε για τις πυρκαγιές ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι ευθύνες στον βαθμό που μπορούν να προσωποποιηθούν θα αποδοθούν την κατάλληλη στιγμή, όχι την ώρα της μάχης».

Σε κάθε περίπτωση όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο επικείμενος ανασχηματισμός δεν θα έχει σχέση με τους προηγούμενους.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένονται μετακινήσεις σημαντικών υπουργών. Υπό μετακίνηση φέρονται οι Γιώργος Γεραπετρίτης, Βασίλης Κικίλιας, Νίκη Κεραμέως, Γ. Πλακιωτάκης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει