Ενημέρωση με ένα κλικ

Παγώνη: 13 μωρά νοσηλεύονται με κορονοϊό

Στην επιθετικότητα της μετάλλαξης Delta και στους ανεμβολίαστους αναφέρθηκε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ματίνα Παγώνη.

«Να πάνε όλοι να εμβολιαστούν γιατί η μετάλλαξη Delta είναι τόσο επιθετική και επικίνδυνη, που τα πράγματα από Σεπτέμβριο και Οκτώβριο θα είναι πολύ δύσκολα. Νομίζαμε ότι θα αντιμετωπίζαμε όπως τις υπόλοιπες. Κανένας μας δεν το περίμενε ότι θα είναι τόσο επιθετική η Delta. Έρχονται ολόκληρες οικογένειες στα νοσοκομεία» σημείως η κ. Παγώνη στο MEGA.

Πρόσθεσε δε πως 13 μωρά νοσηλεύονται με κορονοϊό, κάτι που συνιστά δείγμα της επιθετικότητας της μετάλλαξης.

Παράλληλα, η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών υπογράμμισε πως δεν υπάρχει ακόμα πρόταση για άρση της άδειας εξάσκησης επαγγέλματος από τους γιατρούς που είναι κατά του εμβολιασμού.

Έκκληση στους συναδέλφους μου να εμβολιαστούν

Αναφερόμενη στην τρίτη δόση του εμβολίου, η κ. Παγώνη σημείωσε πως σε λίγες μέρες η Επιτροπή Εμβολιασμών θα αποφανθεί τι μέλλει γενέσθαι και ποιες άλλες ομάδες θα κάνουν τρίτη εκτός από τις ευπαθείς.

Στο μεταξύ, άφησε αιχμές για την Επιτροπή Εμβολιασμών καθώς όπως είπε, στην επιστολή που έστειλε στην Επιτροπή για το πότε θα κάνουν την τρίτη δόση οι νοσοκομειακοί γιατροί, έλαβε μια «απαράδεκτη και τυποποιημένη απάντηση».

Σχετικά με τον εμβολιασμό των υγειονομικών υπογράμμισε: «Οι συνδικαλιστές ήταν οι πρώτοι και έκαναν και ημερίδα για τους εμβολιασμούς των νοσοκομειακών γιατρών, με επιστολές προς όλα τα νοσοκομεία και προσωπικές επαφές». Και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε στην καθολικότητα του εμβολιασμού, που μέσα συμπεριλαμβάνει την προσωπική υποχρέωση του καθενός που δουλεύει στα νοσοκομεία, να πάει να εμβολιαστεί».

Επιπλέον, η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών, σημείωσε πως ο αριθμός των νοσοκομειακών γιατρών που εμβολιάζεται τις τελευταίες μέρες αυξάνεται, ενώ μέχρι στιγμής το 94,75% αυτών είναι εμβολιασμένο.

Σχολιάζοντας την ερώτηση γιατί οι αυτοί οι γιατροί δεν εμβολιάζονταν έως τώρα, απάντησε: «Δικαστήριο δεν θα κάνω κ. Χασαπόπουλε. Έκκληση θα κάνω στους συναδέλφους μου να εμβολιαστούν. Ο κόσμος για να πειστεί θέλει ενημέρωση, δεν κουνάμε δάχτυλα. Παρακαλούμε, κάνουμε έκκληση, και προσπαθούμε να κλείσουμε αυτό το θέμα με την θετικότητα του εμβολιασμού».

Παράλληλα, η κ. Παγώνη παραδέχθηκε ότι έγιναν χειρουργεία από ανεμβολίαστους γιατρούς, αλλά ήταν ελάχιστα.

«Πείτε και κανά καλό για τους νοσοκομειακούς γιατρούς οι οποίοι κράτησαν την ιστορία ενάμιση χρόνο. Και τώρα σε αυτούς τους γιατρούς έκοψαν τις άδειες; Είναι δυνατόν σε τμήματα να είναι 100% γιατροί εμβολιασμένοι και να μην μπορούν να πάρουν άδεια; Όλοι αυτοί ξεπέρασαν τους εαυτούς τους 18 μήνες. Άδικο για τους νοσοκομειακούς γιατρούς να έχουν εμβολιαστεί στο 94,75% και να έχουν εστιάσει σε αυτούς» τόνισε χαρακτηριστικά.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει