Ενημέρωση με ένα κλικ

Ο ρυθμός εμβολιασμού στα σώματα ασφαλείας

Οι καλοκαιρινές άδειες και οι αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες, όπως οι φωτιές, ήταν οι δυο βασικές αιτίες που «φρέναραν» τον εμβολιασμό του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., οι εμβολιασμένοι αστυνομικοί φτάνουν το ποσοστό του 61,53%. Στελέχη του Yπουργείου Προστασίας του Πολίτη έλεγαν ότι «μέχρι τις αρχές Ιουλίου που υπήρχαν διαθέσιμα εμβόλια, οι αστυνομικοί καλούνταν ακόμα και κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους, όταν αυτό ήταν δυνατό, να πάνε στο πλησιέστερο εμβολιαστικό κέντρο και να κάνουν το εμβόλιο από τον αριθμό των αδιάθετων δόσεων».

Όταν όμως ξεκίνησαν οι καλοκαιρινές άδειες και οι καταστροφικές πυρκαγιές ο ρυθμός των εμβολιασμών παρουσίασε μείωση. Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες και ενδεχομένως με την επιστροφή των αδειούχων, στελέχη του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. περιμένουν ότι ο αριθμός θα αυξηθεί.

Το μεγάλο πρόβλημα για τις υπηρεσίες θα είναι, εκτός από τον αριθμό, και το προφίλ των μη εμβολιασμένων. Αν π.χ. είναι αστυνομικοί που επιχειρούν στον δρόμο, όπως Άμεση Δράση, ΔΙ.ΑΣ, ΔΡΑΣΗ, Τροχαία, τότε το πρόβλημα με τη φανερή αστυνόμευση θα είναι μεγαλύτερο και πιο έντονο.

Άγνωστο επίσης παραμένει αν οι αστυνομικοί που δεν θα εμβολιαστούν θα μπουν σε καθεστώς αναστολής όπως άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι. Την ίδια στιγμή, στο Λιμενικό Σώμα το ποσοστό φτάνει το 64,5% σε σύνολο 7.500 στελεχών.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει