Ενημέρωση με ένα κλικ

Ασφαλιστικές εισφορές: Δείτε ποιοι θα πληρώσουν διπλές εισφορές μέχρι τέλος Αυγούστου

Ο Σεπτέμβριος είναι “προ των πυλών” με χιλιάδες ασφαλισμένους να αναμένουν από τον ΕΦΚΑ τα μπιλιετάκια για τρέχουσες και περυσινές εισφορές! Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος χιλιάδες ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώσουν διπλές εισφορές στο ΥπερΤαμείο Ασφάλισης.

Αυτό θα συμβεί, διότι έως τις 31 Αυγούστου θα πρέπει να πληρωθούν τόσο οι τρέχουσες εισφορές κύριας και επικουρικής ασφάλισης καθώς και εφάπαξ παροχών του Ιουλίου αλλά όσο και οι έξτρα εισφορές που προέκυψαν κατόπιν τις εκκαθάρισης του 2020.

Το Dimosio.gr απευθύνθηκε σε υψηλόβαθμες πηγές εντός του Υπ.Εργασίας και ενημερώθηκε, ότι μέχρι σήμερα περίπου 196.000 παράλληλα ασφαλισμένοι έλαβαν χρεωστικά ειδοποιητήρια.

Αξίζει να σημειωθεί, πως για τον υπολογισμό της μηνιαίας εισφοράς των παράλληλα απασχολούμενων λαμβάνονται υπόψη τα ποσά εισφορών ανά κλάδο από τη μισθωτή απασχόληση και καταβάλλεται, εφόσον προκύπτει, η διαφορά από την κατώτατη, κατά περίπτωση, προβλεπόμενη εισφορά ή την εισφορά τυχόν ανώτερης επιλεγείσας κατηγορίας.

Σύμφωνα με τα “ευρήματα” του Υπ.Εργασίας, προκύπτει, ότι οι καταβληθείσες από τη μισθωτή εργασία εισφορά των  λόγω διπλά απασχολούμενοι που έλαβαν χρεωστικά ειδοποιητήρια, υπολείπονται της επιλεγείσας κατηγορίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να κληθούν να καταβάλουν σε έξι μηνιαίες δόσεις τη προκύπτουσα διαφορά!

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει