Ενημέρωση με ένα κλικ

Τις επόμενες ώρες ανακοινώνονται οι βάσεις 2021

Έτοιμο είναι το Υπουργείο Παιδείας να αναρτήσει τις βάσεις 2021 των φετινών πανελλαδικών, η ανακοίνωση, εκτός απροόπτου θα γίνει αύριο 27 Αυγούστου 2021.

Ωστόσο, πηγές επισημαίνουν ότι υπάρχει ένα μικρό ενδεχόμενο να παραταθεί η ανακοίνωση τους για τη Δευτέρα 30 Αυγούστου.

O Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε μάλιστα πριν από λίγο κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών, ότι η ανακοίνωση των βάσεων θα γίνει το αργότερα έως τη Δευτέρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος η Υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή είχε ανακοινώσει το πρωί ότι οι βάσεις αναμένεται να αναρτηθούν έως το τέλος του μήνα ενώ χθες και ο υφυπουργός Παιδείας Α. Συρίγος είχε δηλώσει ότι την Παρασκευή 27 ή Δευτέρα 30 Αυγούστου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των πανελληνίων.

Έως το απόγευμα πάντως αναμένεται να εκδοθεί και σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να ενημερωθούν οι υποψήφιοι και οι οικογένειές τους για την ημερομηνία των αποτελεσμάτων.

Πως θα ανακοινωθούν οι βάσεις φέτος

Υπενθυμίζεται ότι φέτος ισχύει και μια ,μεγάλη αλλαγή στην ανακοίνωση των βάσεων η οποία για όσους μαθητές έχουν δηλώσει ότι το επιθυμούν στη σχετική πλατφόρμα που είχε ανοίξει κατά τη διάρκεια των πανελληνίων, θα μπορούν να λάβουν τα αποτελέσματα, τις βάσεις και το που τελικά πέτυχαν μέσω μηνύματος στο κινητό.

Αναλυτικά μέσω της εφαρμογής του results.it.minedu.gov.gr, οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, μπορούσαν να ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους λαμβάνοντας μάλιστα σχετικό sms με τα αποτελέσματα.

Όσοι μαθητές δήλωσαν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου θα λάβουν ομοίως σχετικό sms και όταν θα ανακοινωθούν οι βάσεις των σχολών μέσω του οποίου θα τους γνωστοποιείται η σχολή ή το τμήμα εισαγωγής τους.

Εννοείται πως οι βάσεις θα ανακοινωθούν παραδοσιακά και στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας αλλά και στα σχολεία με ανάρτηση των σχετικών πινάκων.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει