Ενημέρωση με ένα κλικ

ΑΑΔΕ: Αυτά τα χρέη εντάσσονται στη νέα πάγια ρύθμιση

Την ενεργοποίηση της νέας πάγιας ρύθμισης χρεών προς το δημόσιο, σε 24 ή 48 δόσεις περιμένουν χιλιάδες οφειλέτες της εφορίας, οι οποίοι έχασαν παλαιότερες ρυθμίσεις.

Πρόκειται για όσους φορολογούμενους έχουν βεβαιωμένες οφειλές σε Εφορίες, Ελεγκτικά Κέντρα και Τελωνεία, οι οποίοι είχαν υπαχθεί σε οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής κατά το παρελθόν, ήταν σε ισχύ κατά την 1.11.2019 και απωλέστηκε μετά την ημερομηνία αυτή.

Στους συγκεκριμένους οφειλέτες, αρχικά δεν δόθηκε η δυνατότητα υπαγωγής στην πάγια ρύθμιση (των 24 – 48 δόσεων), με αποτέλεσμα τα χρέη τους να συσσωρεύονται, καθώς δεν μπορούν να τα αποπληρώσουν εφάπαξ, αφού το υπόλοιπο των χρεών κατέστη άμεσα απαιτητό.

Μετά την πάροδο, σχεδόν 20 μηνών η ΑΑΔΕ κατήρτισε ρύθμιση και για την κατηγορία αυτή των οφειλετών, η οποία θα ενεργοποιηθεί την 1η Οκτωβρίου 2021.

Σημειώνεται πως, η συγκεκριμένη ρύθμιση έχει ήδη ανοίξει από τις 12 Ιουλίου 2021 για τους πληττόμενους της πανδημίας. Ποια χρέη εντάσσονται και πώς Η ΑΑΔΕ με νέο οδηγό δίνει αναλυτικές πληροφορίες για τη νέα ρύθμιση, που αφορούν στα χρέη που μπορούν να ενταχθούν, ποια εξαιρούνται και τις υποχρεώσεις των οφειλετών φορολογουμένων.

  1. Ποιες οφειλές υπάγονται στη ρύθμιση;

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στη ρύθμιση υπάγεται το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα, σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, που κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής από οποιαδήποτε αιτία, ή άλλη ρύθμιση τμηματικής καταβολής βάσει νόμου ή δικαστικής απόφασης, ή προσωρινής διαταγής.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει