Ενημέρωση με ένα κλικ

Δικαίωμα διορισμού των πυρόπληκτων στο Δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα

Δικαίωμα διορισμού στο Δημόσιο, ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αποκτούν εγκαυματίες πυρόπληκτοι των τελευταίων πυρκαγιών με βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα έκτακτα μέτρα αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος και στήριξης των πυρόπληκτων των τελευταίων ημερών.

Συγκεκριμένα σε άρθρο της ΠΝΠ σημειώνεται ότι αποκτούν δικαίωμα διορισμού οι πυρόπληκτοι οι οποίοι κατά τις πυρκαγιές του Ιουλίου/Αυγούστου 2021 υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ ή ΜΑΦ ή για τα οποία προκύπτει ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%.

Σε περίπτωση που, για λόγους υγείας, δεν είναι δυνατός ο διορισμός τους, το δικαίωμα διορισμού μεταβιβάζεται στον/στη σύζυγο, ή στο πρόσωπο με το οποίο έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, ή και σε ένα τέκνο τους.

Σε περίπτωση που τα άτομα τα οποία υπέστησαν τραυματισμό απεβίωσαν, χωρίς να υποβάλουν αίτηση για την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση, η οικονομική ενίσχυση καταβάλλεται στο ή στη σύζυγο του αποβιώσαντος δικαιούχου ή στο πρόσωπο με το οποίο είχε συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.

Σε περίπτωση που κατά το χρόνο θανάτου του δικαιούχου δεν υφίσταται γάμος ή σύμφωνο συμβίωσης, η ανωτέρω οικονομική ενίσχυση καταβάλλεται στους κληρονόμους του, σύμφωνα με τις διατάξεις περί κληρονομικής διαδοχής.

Πηγή: dimosio.gr/

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει