Ενημέρωση με ένα κλικ

Οικονόμου: Η πανδημία θα συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί

Με το γεγονός ότι η πανδημία του κορονοϊού θα συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί κι άλλο ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Παράλληλα, έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου για τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Για τα εμβόλια είπε πως «οργανώσαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εμμβολιασμού και λίγους μήνες αργότερα είμαστε σε θέση να εμβολιάζουμε όποιον θέλει, όποτε θέλει και όπου θέλει. Κατανοούμε πως η κοινωνία δεν περιμένει άλλο. Σημαντική μερίδα των συμπολιτών μας αρνείται να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια και οι λόγοι δεν είναι πλέον αποδεκτοί».

«Αύριο το απόγευμα θα ανακοινωθούν μέτρα και όσοι δεν επιθυμούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια πρέπει να προσαρμοστούν σε ένα νέο περιβάλλον», πρόσθεσε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Σε ερώτηση για το τι θα περιλαμβάνεται στα μέτρα που θα ανακοινωθούν δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ είπε: «Θα περιμένουμε μέχρι αύριο. Έχουμε ήδη μια ιδέα για μέτρα που λειτούργησαν και αυτά που δεν λειτούργησαν. Πρόθεσή μας είναι σαν σχεδιάσουμε ένα πλαίσιο μέτρο που θα εφαρμόζονται και θα είναι αποτελεσματικά».

Όπως ξεκαθάρισε: «Τα μέτρα δεν θα εμποδίζουν όσους θέλουν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, να διασκεδάσουν αλλά και να κάνουν χρήση των υπηρεσιών του ΕΣΥ».

Στο ερώτημα ποιος είναι ο ποσοτικός στόχος για το τείχος ανοσίας είπε ότι «δεν είμαστε εκεί που θέλαμε να βρισκόμαστε αλλά σκοπός μας είναι να πείσουμε να χρησιμοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι το δώρο που μας έκανε η επιστήμη και δεν είναι άλλο από το εμβόλιο».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει