Ενημέρωση με ένα κλικ

Μεγάλη φωτιά στο Μαρμάρι Καρύστου – Εκκενώνεται το Μαρμάρι και δύο οικισμοί

Φωτιά καίει από τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Κάρυστο στην Εύβοια, και συγκεκριμένα στην περιοχή Φηγιάς, πάνω από το Μαρμάρι.

Στους κατοίκους δυο οικισμών εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση.

Συγκεκριμένα δόθηκε εντολή για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι των οικισμών “Κοκκίνης” και του οικισμού του οικοδομικού συνεταιρισμού Ιατρών. Το πρωί της Δευτέρας εστάλη μήνυμα από το 112 και για προληπτική εκκένωση του Μαρμαρίου.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, οι φλόγες είναι δίπλα στα σπίτια στον οικισμό Κοκκίνη.

Στο σημείο επιχειρούν 46 πυροσβέστες και 20 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερο, τα οποία άρχισαν τις ρίψεις από αέρος με το πρώτο φως της ημέρας.

Στο σημείο σπεύδουν ενισχύσεις από Αλιβέρι και Χαλκίδα, τη στιγμή που συμβάλλουν εθελοντές και υδροφόρες του Δήμου Καρύστου. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί, επίγειες δυνάμεις.

Σε άμεση ετοιμότητα, βρίσκονται σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στην περιοχή Μαρμάρι Ευβοίας, για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί, λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή.

Σε ετοιμότητα δύο σκάφη και δύο επιβατηγά πλοία στο Μαρμάρι

Σε άμεση ετοιμότητα, βρίσκονται σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας,ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στην περιοχή Μαρμάρι Ευβοίας, για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί, λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει