Ενημέρωση με ένα κλικ

Ανακοινώνονται μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Μέτρα κατά του κορονοϊού θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας που έρχεται, όπως είχε αναφέρει και ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, πριν από δύο ημέρες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου, τα μέτρα θα ανακοινωθούν κατά πάσα πιθανότητα  την Τρίτη 24/8, με την εφαρμογή τους να τοποθετείται στα μέσα Σεπτέμβρη μαζί με το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να αποκλείεται η έναρξη εφαρμογής τους λίγες μέρες νωρίτερα.

Τα μέτρα

-Τα μέτρα που μεταξύ άλλων θα ανακοινωθούν είναι:

-Απαγόρευση εισόδου σε μη εμβολιασμένους θα ισχύει και στα θέατρα και σινεμά.

-Όσον αφορά τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, έχει αφεθεί ως εκκρεμότητα η οποία εξετάζεται το ενδεχόμενο εισόδου και με αρνητικό εργαστηριακό τεστ .

-Παράλληλα, σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα αναμένεται να επιβληθεί η υποχρέωση προσκόμισης αρνητικού μοριακού ή rapid test, όπως θα ισχύσει και για ανεμβολίαστους καθηγητές ΑΕΙ και εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης θα εισέρχεται το κοινό σε γήπεδα.

-Όσον αφορά τον μαζικό αθλητισμό, μόνο 5% θα είναι οι ανεμβολίαστοι σε αγώνες άνω των 300 ατόμων. (Ουσιαστικά αφορά δρομείς οι οποίοι όμως δεν εμβολιάζονται για ιατρικούς λόγους και όχι γιατί αρνούνται).

-Καθηγητές ΑΕΙ, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και δάσκαλοι επιστρέφουν στην εργασία τους μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή με 2 αρνητικά εργαστηριακά τεστ/εβδομάδα τα οποία καλούνται να πληρώσουν οι ίδιοι.

Παράλληλα οι μαθητές οφείλουν να πραγματοποιούν 2 self test την εβδομάδα- το κόστος των οποίων καλύπτει το κράτος ή να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για άνω των 12 ετών).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει