Ενημέρωση με ένα κλικ

Ανακοινώνονται μέτρα για τους ανεμβολίαστους – Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις

Μέτρα κατά του κορονοϊού θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας που έρχεται, όπως είχε αναφέρει και ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, πριν από δύο ημέρες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου, τα μέτρα θα ανακοινωθούν κατά πάσα πιθανότητα είτε την Τρίτη 24/8 είτε την Πέμπτη 26/8 με την εφαρμογή τους να τοποθετείται στα μέσα Σεπτέμβρη μαζί με το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να αποκλείεται η έναρξη εφαρμογής τους λίγες μέρες νωρίτερα.

Τα μέτρα

-Τα μέτρα που μεταξύ άλλων θα ανακοινωθούν είναι:

-Απαγόρευση εισόδου σε μη εμβολιασμένους θα ισχύει και στα θέατρα και σινεμά.

-Όσον αφορά τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, έχει αφεθεί ως εκκρεμότητα η οποία εξετάζεται το ενδεχόμενο εισόδου και με αρνητικό εργαστηριακό τεστ .

-Παράλληλα, σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα αναμένεται να επιβληθεί η υποχρέωση προσκόμισης αρνητικού μοριακού ή rapid test, όπως θα ισχύσει και για ανεμβολίαστους καθηγητές ΑΕΙ και εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης θα εισέρχεται το κοινό σε γήπεδα.

-Όσον αφορά τον μαζικό αθλητισμό, μόνο 5% θα είναι οι ανεμβολίαστοι σε αγώνες άνω των 300 ατόμων. (Ουσιαστικά αφορά δρομείς οι οποίοι όμως δεν εμβολιάζονται για ιατρικούς λόγους και όχι γιατί αρνούνται).

-Καθηγητές ΑΕΙ, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και δάσκαλοι επιστρέφουν στην εργασία τους μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή με 2 αρνητικά εργαστηριακά τεστ/εβδομάδα τα οποία καλούνται να πληρώσουν οι ίδιοι.

Παράλληλα οι μαθητές οφείλουν να πραγματοποιούν 2 self test την εβδομάδα- το κόστος των οποίων καλύπτει το κράτος ή να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για άνω των 12 ετών).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει