Ενημέρωση με ένα κλικ

Μιχαηλίδου: Πολύ κοντά στο 85% εμβολιασμένων στις μονάδες φροντίδας

Το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού του προσωπικού στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και τις μονάδες φροντίδας ΑΜΕΑ έχει λειτουργήσει, τόνισε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Δεν υπάρχει περίοδος χάριτος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, διεμήνυσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε η υφυπουργός, από το 62% που ήταν το ποσοστό των εμβολιασμένων εργαζομένων στις αρχές Ιουλίου, έχει φτάσει στο 85% σε ιδιωτικές και δημόσιες δομές. Συγκεκριμένα, για τις δημόσιες δομές, τόνισε ότι από το 45% έχει προσεγγίσει το 90%.

Η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε ότι τη Δευτέρα οι αρμόδιες υπηρεσίες θα γνωρίζουν ποιοι εργαζόμενοι μπορούν να πάρουν απαλλαγή εμβολιασμού λόγω επιβεβαιωμένης ιατρικής πάθησης.

Σχετικά με τους υπάλληλους που έχουν νοσήσει, εξήγησε ότι μπορούν να εργάζονται όσο διαρκεί το πιστοποιητικό νόσησης. Στη συνέχεια θα πρέπει να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους.

Η υφυπουργός δήλωσε ότι είναι σε εξέλιξη οι έλεγχοι της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες, ελάχιστες αναστολές εργασίας. Σημειώνεται ότι ελέγχθηκαν πέντε δομές στην Αττική και δύο στη Θεσσαλονίκη, με συνολικό προσωπικό 459 άτομα. 7 άτομα τεθήκαν σε αναστολή.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει