Ενημέρωση με ένα κλικ

Εξαδάκτυλος για δηλώσεις Τσιτσιπά: Θα υπάρξουν άνθρωποι που θα νοσηλευτούν αν νοσήσουν

Είναι αναγκαίο οι άνω των 50 να εμβολιαστούν άμεσα, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αυτό που φοβούνται περισσότερο οι ειδικοί είναι η συνάντηση του ιού με τους άνω των 50 ανεμβολίαστους συνανθρώπους μας όταν επιστρέψουν όλοι από τις διακοπές τους, καθώς είναι κάτι που συμβαίνει σταδιακά και δίνει αυξημένες νοσηλείες υψηλού κινδύνου και διασωληνώσεις.

Επεσήμανε πως χτες υπήρξαν 282 διασωληνωμένοι και ένα μήνα πριν 123, σημειώνοντας πως με αυτούς τους ρυθμούς γρήγορα θα βρεθούμε σε δυσκολίες αντιμετώπισης της κατάστασης.

 

Χρειάζεται μεγαλύτερο τείχος ανοσίας από το 70%

 

Ερωτηθείς για το τείχος ανοσίας ανέφερε πως λόγω μετάλλαξης θα πρέπει να είναι πάνω από το 70% και συγκεκριμένα να φτάσουμε το ποσοστό του 80 ή και το 90% .

 

«Δεν πρέπει να κανείς να φαντάζεται πως οι άλλοι θα χτίσουν το τείχος ανοσίας για αυτόν» τόνισε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως όλοι μαζί πρέπει να το χτίσουμε.

 

Μεταξύ άλλων ο καθηγητής σημείωσε πως η επίδραση των ατόμων που τελείωσαν τις διακοπές τους θα φανεί μετά την 1η Σεπτεμβρίου και πως είναι αναμενόμενο να δούμε πίεση στο σύστημα υγείας.

Στους 8-9 μήνες η επαναληπτική δόση

Ο κ. Εξαδάχτυλος αναφέρθηκε και στην αναμνηστική δόση λέγοντας πως θα πρέπει να προχωρήσει με ταχύτητα ο εμβολιασμός όσων εμβολιαστήκαν τον Ιανουάριο, καθώς με εξασθενημένη άμυνα θα είναι πολύ άσχημο να έχουμε ανθρώπους που θα προστίθενται σε όσους καθημερινά απασχολούν το σύστημα υγείας.

Εξήγησε πως η αναμνηστική δόση γίνεται στους 8-9 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, δίνει μεγαλύτερη χρονική διάρκεια της άμυνας που έχουμε και ότι αυτό θα ακολουθήσει κατά πάσα πιθανότητα και η χώρα μας.

 

Δεν είναι καλύτερο να νοσήσουμε για την ανοσία

«Μας στεναχώρησαν οι δηλώσεις του κ. Τσιτσιπά καλύτερα να μην είχε αναφερθεί» ανέφερε μεταξύ άλλων ο ίδιος ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά πως δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού και θα το πράξει μόνο εάν ο εμβολιασμός γίνει υποχρεωτικός.

Σχετικά με την σημερινή δήλωση του τενίστα ότι είναι καλό να περάσουμε τον ιό, γιατί θα χτίσουμε ανοσία ο κ. Εξαδάχτυλος είπε ότι δεν είναι καλό διότι ναι μεν οι περισσότεροι νέοι θα έχουν μια ελαφριά νόσηση αλλά θα υπάρξουν άνθρωποι που θα νοσηλευτούν ή νοσήσουν βαριά ή μπορεί να έχουμε και απώλειες.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως σε όσους νοσούν με covid δημιουργούνται προβλήματα που τους συνοδεύουν για πολλούς μήνες και ενδεχομένως και στο μέλλον και πως είναι κρίμα ο νέος να πάρει αυτό το ρίσκο.

Υπογράμμισε πως είναι σημαντικό να εμβολιαστούμε σε μεγάλο αριθμό για να σταματήσουμε και τις μεταλλάξεις και σημείωσε πως τα νοσοκομεία γεμίζουν από ανεμβολίαστους που νοσούν βαριά.

Για το άνοιγμα των σχολείων- πανεπιστημίων τόνισε πως όλοι οι ενήλικες, οι οικογένειες των παιδιών καθώς και τα ευπαθή παιδιά θα πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιαστούν.

 

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More