Ενημέρωση με ένα κλικ

Βίλια: Μαίνεται για τέταρτη ημέρα- Εκκενώσεις οικισμών

Για τέταρτη ημέρα μαίνεται η φωτιά στα Βίλια, ενώ νωρίς το πρωί σήμερα υπήρξε εισήγηση από την Πυροσβεστική για προληπτική εκκένωση των οικσμών ΤΙΤΑΝ και Πανόραμα, χωρίς μέχρι αυτή τη στιγμή να έχει σταλεί μήνυμα από το 112.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά δεν απειλεί πλέον τον οικισμό των Βιλίων καθώς κινείται ανατολικά προς το Παλαιοχώρι, τη Θέα και το Πανόραμα. Οι ανησυχίες για τη δυνατότητα κατάσβεσης της φωτιές εντείνονται επειδή, οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ακόμη ασθενείς, , στη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να γίνουν ισχυρότεροι.

Η φωτιά έχει κατέβει αρκετά νότια, ενώ οι διάσπαρτες εστίες δυσχεραίνουν, επίσης το έργο των ομάδων πυρόσβεσης με τις δυνάμεις αυτή τη στιγμή να δίνουν περισσότερο βάρος σε τρία κύρια μέτωπα, στη θέση Θέα, στη θέση Παλαιοχώρι και στη θέση Καραούλι.

Με το πρώτο φως του ηλίου άρχισαν οι ρίψεις νερού από εναέρια μέσα.

Συγκεκριμένα επιχειρούν 5 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το Beriev-200. Στις επίγειες δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή είναι 427 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 149 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει