Ενημέρωση με ένα κλικ

Έμφραγμα Χαρδαλιά: Η άποψη του Κούβελα και η απάντηση “χαστούκι” από γιατρό

Πολλές απόψεις και θεωρίες συνωμοσίας ακούστηκαν από χθες, όταν κυκλοφόρησε η είδηση πως ο Νίκος Χαρδαλιάς υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο.

Μια από αυτές τις απόψεις ήταν και του καθηγητή Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρη Κούβελα, ο οποίος ανέφερε σε ανάρτησή του ότι το πρόβλημα υγείας του Χαρδαλιά ήταν αποτελέσμα του εμβολίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υφυπουργός, έχει ιστορικό στεφανιαίας νόσου και εμβολιάστηκε πριν από επτά μήνες!

Ο κ. Κούβελας έσπευσε να προκαταλάβει ότι το επεισόδιο αυτό αποτελεί «δυνητική παρενέργεια» του εμβολίου κατά του κορονοϊού, γράφοντας συγκεκριμένα: «ως Ιατρός και Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, προτρέπω τον κ. Χαρδαλιά, τους θεράποντες και τους φροντιστές του, να υποβάλλουν κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ, δυνητικής ανεπιθύμητης δράσης του εμβολίου κατά του COVID-19 στο το οποίο υπεβλήθη. Το οξύ στεφανιαίο σύνδρομο περιγράφεται στις αναμενόμενες ανεπιθύμητες δράσεις των εν λόγω εμβολίων και ο ασθενής βρίσκεται στο χρονικό φάσμα εκδήλωσης της ανεπιθύμητης».

Σε σχόλιό του κάτω από την ανάρτηση, ο καθηγητής Καρδιολογίας ΑΠΘ και ταμίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Βασίλης Βασιλικός, ο οποίος μάλιστα νοσηλεύτηκε με κορωνοϊό τον περασμένο χειμώνα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο (δείτε εδώ), αντιδρά γράφοντας: «Δημήτρη επιτέλους σταματά να έχεις άποψη για όλα. Άσε τους θεράποντες καρδιολόγους να έχουν άποψη για το οξύ στεφανιαίο σύνδρομο που υπέστη ο κ. Χαρδαλιάς. Οι γενικολογίες αυτές μόνο κακό προκαλούν σε εσένα και το κοινωνικό σύνολο που δεν γνωρίζει ποιες είναι οι συνηθισμένες αιτίες των οξέων στεφανιαίων συνδρομών. Επίσης είναι πολύ άδικο για έναν ασθενή να δημοσιοποιούνται τα προσωπικά του προβλήματα υγείας και επιπλέον ο καθένας να τα χρησιμοποεί για να στηρίξει τις θεωρίες συνομωσίας. Βασίλης Βασιλικός Καθηγητής Καρδιολογίας ΑΠΘ ΥΓ σε λίγο θα ακούσουμε ότι και η εμφάνιση των μεδουσών στις θάλασσες μας σχετίζεται με το εμβόλιο!!!!».

https://www.facebook.com/dimitrios.kouvelas/posts/10159392112063374

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει