Ενημέρωση με ένα κλικ

Ευκαιρίες και παγίδες στην τηλεργασία

Η κατακόρυφη αύξηση της τηλεργασίας στα κράτη-μέλη λόγω της πανδημίας του κορονοϊού σηματοδοτεί ευκαιρίες αλλά και κινδύνους για τους εργαζομένους, σύμφωνα με το Συμβούλιο Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ε.Ε., ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται διεργασίες για τον καθορισμό μιας αποτελεσματικής στρατηγικής μέσω ανταλλαγής πρακτικών μεταξύ των κρατών-μελών.

Τα στοιχεία της κοινοτικής υπηρεσίας Eurofound, που τέθηκαν στη διάθεση των υπουργών στην τελευταία συνεδρίαση των αρμόδιων υπουργών, είναι εντυπωσιακά.

Όπως αναφέρει η έντυπη έκδοση της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος”, τον Ιούλιο του 2020 το 34% όσων ρωτήθηκαν εργάζονταν αποκλειστικά από το σπίτι, έναντι 5,4% των εργαζομένων στην Ε.Ε.-27 το 2019.

Το Eurofound αναμένει ότι τουλάχιστον ένας στους πέντε Ευρωπαίους υπαλλήλους θα τηλεργάζεται τακτικά ή περιστασιακά μετά την πανδημία.

Οι προτιμήσεις πολλών εργαζομένων αναδεικνύουν ένα υβριδικό μοντέλο με συνδυασμό τηλεργασίας και εργασίας στο χώρο του εργοδότη, δεδομένου ότι το 78% εξέφρασε προτίμηση για εργασία από το σπίτι, τουλάχιστον περιστασιακά μετά την πανδημία, με παρόμοιες προτιμήσεις για τις γυναίκες (77,6%) και τους άνδρες (76,4%).

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει