Ενημέρωση με ένα κλικ

HSBC: Οι αγορές θα παραμείνουν σε ιστορικά υψηλά

Αισιόδοξη ότι οι μετοχές θα συνεχίσουν να ενισχύονται το επόμενο διάστημα εμφανίζεται η HSBC, η οποία προεξοφλεί την έλευση και νέων ρεκόρ στα διεθνή χρηματιστήρια.

Σύμφωνα με πρόσφατο σημείωμα της τράπεζας, οι επενδυτές έχουν πλέον σταματήσει να ανησυχούν για τον υψηλό πληθωρισμό, καθώς έχουν πειστεί ότι πρόκειται για ένα παροδικό και όχι μόνιμο φαινόμενο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να θεωρούν ότι τα διευκολυντικά νομισματικά μέτρα των κεντρικών τραπεζών θα διατηρηθούν και τους επόμενους μήνες, δεδομένων και των ανησυχιών για την επάνοδο της πανδημίας.

Υπό αυτό το πλαίσιο, εξηγεί η HSBC, οι αναλυτές δεν περιμένουν μια άμεση απόσυρση της υπερχαλαρής νομισματικής πολιτικής, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη τον κίνδυνο ενός νέου κύματος της Covid-19.

Όλα αυτά αποτυπώνονται και στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, οι οποίες παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, δείγμα της βεβαιότητας ότι ο πληθωρισμος δεν πρόκειται να αυξηθεί σημαντικά (όταν αυξάνεται ο πληθωρισμός, αυξάνονται και οι αποδόσεις).

Δεν είναι τυχαίο ότι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εδώ και 10 ημέρες καταρρίπτουν το ένα ιστορικό υψηλό μετά το άλλο, ενώ παρόμοια είναι η εικόνα και στη Νέα Υόρκη, με τον S&P 500 να βρίσκεται σε ιστορικό υψηλό.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει