Ενημέρωση με ένα κλικ

112 κατοικίες έχουν κριθεί επικίνδυνες να κατοικηθούν – Επίσης 2 εκκλησίες 10 επαγγελματικοί χώροι και 32 αποθηκευτικοί

Μέχρι χθες (10/8) Τρίτη, έχουν διεξαχθεί (συνολικά) 527 αυτοψίες από 150 μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (130 στην Αττική και 20 στην Πελοπόννησο).

Συγκεκριμένα στην Αττική διενεργήθηκαν 462 αυτοψίες, εκ των οποίων 267 στον Δήμο Αχαρνών, 39 στον Δήμο Κηφισιάς, 131 στον Δήμο Ωρωπού και 27 στον Δήμο Διονύσου.

Αντίστοιχα διενεργήθηκαν 12 αυτοψίες στον Δήμο Λοκρών στην Π.Ε. Φθιώτιδας και 53 αυτοψίες στην Πελοπόννησο (33 στην Π.Ε. Ηλείας και 20 στην Π.Ε. Μεσσηνίας).

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αυτοψιών:

  • 421 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 162 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση (κατοικήσιμες), 147 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 112 επικίνδυνες για χρήση και οι οποίες θα επανελεγχθούν.
  • 38 σε επαγγελματικούς χώρους, εκ των οποίων 9 είναι κατάλληλοι για χρήση, 19 προσωρινά ακατάλληλοι και 10 επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.

  • Ελέγχθηκαν 63 αποθήκες/στάβλοι κλπ εκ των οποίων η 7 κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση, 24 είναι προσωρινά ακατάλληλοι για χρήση και 32 επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.

  • Τέλος, ελέγχθηκαν 5 εκκλησίες εκ των οποίων 1 κρίθηκε κατάλληλη για χρήση, οι 2 κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλες για χρήση και οι 2 επικίνδυνες για χρήση και θα επανελεγχθούν.

Αύριο, κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών θα βρίσκονται στην Αττική, στην πλατεία της Βαρυμπόμπης για τη διενέργεια αυτοψιών όπου δεν κατέστησαν μέχρι σήμερα δυνατές, λόγω απουσίας των ιδιοκτητών.

Στην Πελοπόννησο θα συνεχιστούν οι αυτοψίες στις Π.Ε. Ηλείας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας.

Αύριο, ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι από 100 μηχανικούς στη Βόρεια Εύβοια, στις περιοχές των Δήμων Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ.Άννης και Ιστιαίας-Αιδηψού, όπου το επιτρέπουν οι κατά τόπους συνθήκες.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει