Ενημέρωση με ένα κλικ

Πάγιες δαπάνες: Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις – Ποιες επιχειρήσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα

Εξέπνευσε η προθεσμία για την υποβολή της οριστικής αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» για περίπου 31.000 επιχειρήσεις που δικαιούνται τα πιστωτικά «κουπόνια» για την πληρωμή φόρων και ασφαλιστικών εισφορών που εκδίδονται μέσω του προγράμματος επιδότησης των πάγιων δαπανών.

Όσοι επιθυμούσαν να κάνουν χρήση αυτού του δικαιώματος, έπρεπε να δηλώσουν το ποσό της ενίσχυσης που επιθυμούσαν να χρησιμοποιήσουν για δικαίωμα έκπτωσης από τρέχουσες φορολογικές οφειλές.

Μάλιστα μετά και από την τελευταία τροποποίηση της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης, δικαίωμα για την υποβολή αίτησης ένταξης στο πρόγραμμα έχουν και οι επιχειρήσεις που απέκτησαν πρόσφατα υποκατάστημα (από 1.4.2019 έως 31.12.2020) εφόσον εμφανίζουν ζημία και μείωση τζίρου κατά 30% κατά την επιλέξιμη περίοδο, σε σχέση με το 2019.

Ποιες επιχειρήσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα

Σε περίπτωση που δεν πληρούσαν τα ανωτέρω κριτήρια, τότε μπορούσαν να ενταχθούν στο μέτρο εφόσον τα έσοδα από πωλήσεις αγαθών και παροχή υπηρεσιών του έτους 2020 είναι μικρότερα κατά τουλάχιστον 30% από το σύνολο των εξόδων, συμπεριλαμβανομένου του κόστους πωληθέντων, ανεξαρτήτως της μείωσης του κύκλου εργασιών τους ή των εσόδων τους.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει