Ενημέρωση με ένα κλικ

Αργυρός: «Τα περιστατικά βίας μας γυρνούν στον κόσμο του σκοταδισμού

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός μίλησε για όλους και για όλα στο ΒΗΜΑgazino και αναφέρθηκε στην αναγνωρισιμότητα, καθώς και την αύξηση των φαινομένων έμφυλης βίας στην κοινωνία μας.

Η αναγνωρισιμότητα πόσο σε έχει δυσκολέψει στην προσωπική σου ζωή;

Δεν νομίζω ότι έχω δώσει προτεραιότητα ποτέ σε ότι έχει να κάνει με την αναγνωρισιμότητα μου. Θεωρώ ότι αν αποδεχθείς αυτό το status, αυτόματα πέφτεις στην παγίδα της ανασφάλειας. Είναι μια κατάσταση που περισσότερο σε διαβρώνει και σε κρατάει πίσω. Προτιμώ και προσπαθώ να κρατάω μια ισορροπία ψυχική και σωματική, ώστε να δίνω περισσότερη έμφαση στη δουλειά μου για να βγάλω το καλύτερο αποτέλεσμα. Την προσωπική μου ζωή προσπαθώ να τη διαφυλάττω έτσι ώστε να μην εκθέτω και τον άνθρωπο που βρίσκεται δίπλα μου.

​Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μια αύξηση των φαινομένων έμφυλης βίας. Τι θα ήθελες να πεις σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα στα νεαρά αγόρια και κορίτσια που σε βλέπουν σαν πρότυπο;

Είναι πάρα πολύ λυπηρό αυτό που συμβαίνει και δεν σου κρύβω ότι με στεναχωρεί όταν ακούω ή διαβάζω για τέτοια περιστατικά. Καταδικάζω οποιαδήποτε μορφή βίας από όπου κι αν προέρχεται και στέκομαι στο πλευρό όσων ανθρώπων έχουν υποστεί μια τέτοια απάνθρωπη πράξη. Έχω ευαισθητοποιηθεί αρκετά πάνω σε αυτό το κομμάτι και είναι στα άμεσα σχέδια μου να ηγηθώ μιας προσπάθειας για την καταπολέμηση αυτών των φαινομένων μέσα από καλλιτεχνικές δράσεις, έτσι ώστε να μπορέσω και εγώ με τη σειρά μου να περάσω στους νεότερους το μήνυμα του σεβασμού προς τη γυναίκα, του σεβασμού προς τη διαφορετικότητα και γενικότερα του σεβασμού προς τον άνθρωπο. Τα περιστατικά βίας το μόνο που κάνουν είναι να μας γυρνούν χρόνια πίσω, στον κόσμο του σκοταδισμού.

Είναι δύσκολο να πρέπει, λόγω φήμης, να δίνεις το καλό παράδειγμα με τη συμπεριφορά σου;

Δεν το βλέπω ως δύσκολο ή εύκολο. Θεωρώ υποχρέωση μου να μεταφέρω στον κόσμο που με ακολουθεί ποιο είναι το σωστό και το ηθικό. Μια κοινωνία προχωρεί μπροστά όταν υπάρχει αλληλεγγύη. Αυτό είναι το θετικό κομμάτι της αναγνωρισιμότητας που λέγαμε πριν. Είναι καθήκον μας να προβάλλουμε αυτά που προάγουν την κοινωνία και τον άνθρωπο ούτως ώστε να προλάβουμε φαινόμενα που θα έχουν αρνητικές συνέπειες στο κοινωνικό σύνολο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει