Ενημέρωση με ένα κλικ

Φωτιά στην Αττική: Στην Μαλακάσα η φωτιά- Εκκενώνονται οικισμοί

UPD: Εκκενώνονται το Μαρκόπουλο Ωρωπού, το Μπάφι, το Μίλεσι, το Λεβύσσι και ο Κοκκινόβραχος Μαυροσουβάλας.

Αστυνομικοί με πυροσβεστήρες στα χέρια, πυροσβέστικές δυνάμεις και εθελοντές δίνουν μάχη να μην περάσει η φωτιά στην απέναντι πλευρά της Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας.

Οι μεγάλες δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο, με τη βοήθεια μηχανημάτων προσπαθούν να φτιάξουν αναχώματα για να εμποδίσουν την επέκταση της πυρκαγιάς

Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι οι εστίες που υπάρχουν στην περιοχή κατευθύνονται προς τα ήδη καμμένα.

 

Προς την Μαλακάσα κινείται το πύρινο μέτωπο που καίει στην Αττική.

Εξαιτίας αυτού, η ΕΛ.ΑΣ είναι σε κατάσταση σναγερμού, ενώ νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης για το κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα.

Η αστυνομία σε συνεργασία με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μετέφερε με λεωφορεία για λόγους ασφαλείας τους αλλοδαπούς που κρατούνταν στο κέντρο σε άλλες δομές της Αττικής.

Προς Πετρούπολη η φωτιά από τα Άνω Λιόσια

Από την άλλη, σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στα Άνω Λιόσια και σύμφωνα με την Πυροσβεστική κινείται προς την Πετρούπολη, καθώς στην περιοχή έχουν αρχίσει να πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Την ίδια στιγμή, υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Σούνιο, με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής, Δημήτρη Λουκά, να αποδίδει τα αίτια σε εμπρησμό.

Από τη φωτιά που ξέσπασε στα Άνω Λιόσια, μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή ωστόσο γίνεται μάχη να ελεγχθεί η πυρκαγιά πριν νυχτώσει. Αυτή την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεσή της 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ως προς την πυρκαγιά που ξέσπασε στο 67ο χιλιόμετρο Αθηνών – Σουνίου μετά τα Λεγρενά, καίγοντας χαμηλή βλάστηση, έχει πλέον τεθεί υπό έλεγχο, ενώ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία που είχε διακοπεί και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Αθηνών- Σουνίου.

Κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο, με τις δυνάμεις να παραμένουν επί τόπου για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει