Ενημέρωση με ένα κλικ

Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνεται η Λίμνη – Με φέρι μποτ φεύγουν οι κάτοικοι

Δεν έχει τέλος ο πύρινος εφιάλτης στη Βόρεια Εύβοια, καθώς αναζωπύρωση υπήρξε στις Ροβιές, σχεδόν παράλληλα με την εντολή που δόθηκε για να εκκενωθεί το Προκόπι αλλά και τη Λίμνη.

Στις 19:24 δόθηκε επίσης εντολή από το 112 για εκκένωση της Λίμνης Ευβοίας. «Αν βρίσκεστε στη Λίμνη Ευβοίας, εκκενώστε τώρα προς Λιμένα Λίμνης και Ferry Boat» γράφει το μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με μαρτυρία αναγνώστη στην ιστοσελίδα evima.gr, ένα μέτωπο της φωτιάς στον δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Αννας κατευθύνεται ξανά προς τις Ροβιές, και έχει κατεύθυνση προς την Αιδηψό.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας: «Η φωτιά, λόγω τον ανέμων στη βόρεια Εύβοια, έχει πέσει στον ποταμό Γεράνεια και κατευθύνεται και πάλι προς το χωριό Ροβιές.

Δεν υπάρχει πέρα των εθελοντών κανένα άλλο πυροσβεστικό μέσο!!! Αν ανέβει δυτικά του ποταμού θα φτάσει σχεδόν την κορυφή στον Προφήτη Ηλία του Τελεθρίου και θα απειλήσει τα χωριά Κυπαρίσσι Σήμια, Καματρειαδες, Γαλατσάδες του δήμου Ιστιαίας.

Και από Ευβοϊκό ίσως να φτάσει και να περάσει το χωριό Ήλια προς την Αιδηψό».

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πυρκαγιά πέρασε μέσα από το χωριό Δάφνη -έναν οικισμό που επισκέφθηκαν οι φλόγες αρκετές φορές τις πρώτες ώρες. Τώρα, στην επιστροφή της, μπήκε στα πρώτα σπίτια του χωριού, καίγοντας ορισμένα από αυτά.

Με μεγάλη δυσκολία απεγκλωβίστηκαν οι πυροσβέστες, καθώς κόπηκε η κυκλοφορία μεταξύ Λίμνης και Αγίας Αννας, ωστόσο το μέτωπό κινείται και πάλι προς την Μουρτιά που έχει εκκενωθεί. Προηγουμένως, οι φλόγες είχαν κυκλώσει και τις Κεχριές, οι οποίες εκκενώθηκαν και αυτές μαζί με τα υπόλοιπα χωριά μέχρι το Μαντούδι.

Στα δυτικά του πύρινου μετώπου, δόθηκαν εντολές από την Πυροσβεστική για εκκενώσεις στο Κρυονερίτη και τις Μηλιές, ενώ 12 ώρες πριν, ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς, είχε ανακοινώσει στους κατοίκους το ενδεχόμενο εκκένωσης, όχι μόνο των δύο αυτών χωριών, αλλά και των χωριών Αγριοβότανο και Τσαπουρνιά, που δεν απειλούνται άμεσα μέχρι στιγμής.

Τέλος, σημειώνεται ότι στην Κήρινθο και τη Στροφυλιά, οι φλόγες μπήκαν στα πρώτα σπίτια και κατευθύνονται τώρα προς Ζωοδόχο Πηγή. Τα χωριά γύρω από το Μαντούδι έχουν εκκενωθεί.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει