Ενημέρωση με ένα κλικ

Πυρκαγιά στο Γύθειο: Το Λιμενικό απεγκλωβίζει με βάρκες πολίτες από το Βαθύ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση απεγκλωβισμού 10 ατόμων από παραλία στο χωριό Βαθύ Γυθείου, λόγω της φωτιάς που μαίνεται, από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, με προορισμό το Γύθειο.

Νωρίτερα εκκενώθηκε το Γύθειο στην Ανατολική Μάνη.

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην Ανατολική Μάνη, καθώς η φωτιά επεκτείνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Σύμφωνα με την τηλεόραση της ΕΡΤ εκκενώνεται το Γύθειο, Μαυροβούνι και Βαθύ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνολικά έχουν εκκενωθεί περίπου 15 οικισμοί.

Νωρίτερα, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως: «Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση με τη φωτιά σε περιοχές του Δήμου της Ανατολικής Μάνης».

Εξήγησε, δε, πως «το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο και έχει κλείσει ο περιφερειακός δρόμος Μαυροβουνίου- Γυθείου, στο ύψος του Μαυροβουνίου», ενώ, σύμφωνα με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, έχουν εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους περισσότερες από 10 κοινότητες.

Σχετικά με την αντιμετώπιση της φωτιάς, ο κ. Βερούτης είπε ότι «εκτός από τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, η Περιφέρεια και ο Δήμος έχουν διαθέσει υδροφόρες και μηχανήματα έργου».

Τέλος, σημείωσε ότι «δημιουργήσαμε αντιπυρικές ζώνες στον κόμβο του Μαυροβουνίου και έχουμε καθαρίσει χωράφια».

*Φωτογραφία Αρχείου

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει