Ενημέρωση με ένα κλικ

Στεφανίδη: Με άγχωσε πολύ η πίεση των μεταλλίων

Την τέταρτη θέση στον τελικό του άλματος επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κατέκτησε η Κατερίνα Στεφανίδη.

Η πρωταθλήτρια ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στα 4,80μ, σε έναν ιδιαίτερο τελικό του αγωνίσματος, στον οποίον η υγρασία, η ζέστη και ο αέρας δυσκόλεψαν τις προσπάθειες των επικοντιστριών.

Η ίδια δήλωσε στην ΕΡΤ: «Δεν είμαι απογοητευμένη. Είμαι η μόνο μεταλλιούχος από το 2016 που πέρασα στον τελικό. Δεν είμαι ικανοποιημένη από το τρέξιμο. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι απογοητευμένη. Έκανα δύσκολο αγώνα. Με τιμά ότι έφτασα στο 4,80 μετά από 3 προσπάθειες σε χαμηλότερα ύψη.

Βιαστήκαμε από τα δοκιμαστικά να ανεβάσουμε κοντάρια, ίσως έγιναν κάποια λάθη νωρίτερα. Έφτασα στην καλύτερη φετινή μου επίδοση. Η πίεση των μεταλλίων με άγχωσε πολύ.

Είχε πολλή ζέστη και υγρασία σήμερα. Θα μπορούσα να είμαι στα μετάλλια, έκανα πολλά λάθη. Πάντως και οι τρεις κοπέλες που πήραν μετάλλιο είχαν πηδήξει πιο ψηλά από μένα φέτος.

Κάναμε μία επιλογή φέτος με ρίσκο, με πιο μακριά κοντάρια, για να βγει επίδοση πάνω από 4,90. Έχω αρχίσει να εξοικειώνομαι με αυτά τα κοντάρια. Έχω νιώσει πολλή αγάπη τόσα χρόνια, ελπίζω σύντομα να τελειώσουν οι φωτιές. Ελπίζω να σας ξανακάνω υπερήφανους στο μέλλον».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει