Ενημέρωση με ένα κλικ

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν είχαμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής

Δηλώσεις αμέσως μετά την έκτακτη σύσκεψη στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος», στη Βαρυμπόμπη έκαναν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υφυπουργός, Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς για την μεγάλη φωτιά στην Βαρυμπόμπη.

«Ζήσαμε μία εξαιρετικά δύσκολη νύχτα. Κρατώ ως θετικό ότι δεν είχαμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής. Δούλεψε υποδειγματικά το σύστημα των εκκενώσεων. Οι κρίσιμες υποδομές άντεξαν. Τα σπίτια θα ξαναχτιστούν», τόνισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως οι άνδρες και οι γυναίκες της Πυροσβεστικής έκαναν σημαντική δουλειά σε μια μεγάλη πυρκαγιά και συνθήκες ακραίου καύσωνα.

Όπως ακόμη επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης μόλις η πυρκαγιά τεθεί υπό έλεγχο θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών. Είπε χαρακτηριστικά, «τα σπίτια θα ξαναχτιστούν». Συνέχισε σημειώνοντας πως η προσπάθεια θα συνεχιστεί καθώς θα έχουμε ακόμα μπροστά μας ημέρες καύσωνα κλείνοντας με την ευχή «η ζημιά να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη».

Νωρίτερα ο Νίκος Χαρδαλιάς στις δηλώσεις του τόνισε πως η νύχτα που πέρασε ήταν εξαιρετικά δύσκολη, ωστόσο σημείωσε πως η δουλειά που έγινε από τα πεζοπόρα τμήματα έφερε καρπούς. Όπως είπε από τα τέσσερα ενεργά μέτωπα έχει μείνει μόνο ένα τονίζοντας πως αυτή την στιγμή έχει να γίνει πολλή δουλειά στις ρεματιές και τις χαράδρες που βρίσκονται στην περιοχή. Παράλληλα ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε πως στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς βοήθησε και το γεγονός ότι κατά την διάρκεια της νύχτας υπήρχε άπνοια ενώ και ανέβηκαν και τα επίπεδα της υγρασίας. Στο εξής όπως σημείωση, τα ενάερια μέσα τα οποία επιχειρούν από το πρωί έχουν μία συγκεκριμένη αποστολή. «Να κλείσουν τα μέτωπα και να οριοθετηθεί η φωτιά».

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει