Ενημέρωση με ένα κλικ

Συρίγος: Με κάρτα φοιτητή η είσοδος στα ΑΕΙ

Με την επίδειξη κάρτας θα γίνεται η είσοδος των φοιτητών στα ΑΕΙ από την νέα ακαδημαϊκή χρονιά, ενώ από τον Οκτώβριο αναμένεται να αναλάβει δράση η αστυνομία Πανεπιστημίων.

Eκτός από την κάρτα οι φοιτητές θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι είναι εμβολιασμένοι κατά Covid-2019, ή νόσησαν ή έκαναν αξιόπιστο τεστ ή απαλλάσσονται από τον εμβολιασμό.

Τα παραπάνω είπε -μεταξύ άλλων- ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος στην εκπομπή «Εμείς οι Έλληνες».

Για την αστυνομία Πανεπιστημίων ο κ. Συρίγος είπε ότι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα εκπόνησαν ή εκπονούν σχέδια ασφαλείας και ότι η λειτουργία της θα ξεκινήσει από τον προσεχή Οκτώβριο. Θα υπάγεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά αρμοδιότητες θα έχουν και οι πανεπιστημιακές αρχές. Θα την επανδρώνουν υπάλληλοι του Πανεπιστημίου ή εταιρειών φύλαξης και Θα επεμβαίνει αυτεπάγγελτα ή κατόπιν κλήσεως.

Κατά τον κ. Συρίγο, προβλήματα ασφαλείας παρατηρούνται στα μεγάλα αστικά κέντρα και στα μαζικά Πανεπιστήμια, όπως είναι η Νομική Σχολή Αθηνών, το Πολυτεχνείο και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More