Ενημέρωση με ένα κλικ

Κατώτατος μισθός: Αυτά είναι τα ποσά των νέων επιδομάτων – Ποια και πόσο αυξάνονται

Μια σειρά από επιδόματα του ΟΑΕΔ, που υπολογίζονται με βάση τον κατώτατο μισθό, επηρεάζονται και οδηγούνται σε αντίστοιχη αύξηση 2% από τον ερχόμενο Ιανουάριο, μετά και τις αλλαγές της Κυβέρνησης το προηγούμενο διάστημα.

Τα  ποσά των επιδομάτων που επηρεάζονται από το ύψος του κατώτατου μισθού διαμορφώνονται ως εξής:

Επιδόματα τριετιών (προσαυξήσεις για όσους είχαν προϋπηρεσία έως τον Φεβρουάριο του 2012) :

Από 65 ευρώ το μήνα το επίδομα αυξάνεται σε 66,3 ευρώ το μήνα

Προσοχή, τα επιδόματα τριετιών δικαιούνται μόνο όσοι είχαν συμπληρώσει προϋπηρεσία από 3 έτη και πάνω έως τον Φεβρουάριο του 2012.

Όσοι, για παράδειγμα, είχαν προϋπηρεσία 2 χρόνια τον Φεβρουάριο του 2012 δεν δικαιούνται επιδόματα προϋπηρεσίας, μέχρι η ανεργία να πέσει κάτω από 10%.

Οι παλαιοί μισθωτοί, που είχαν θεμελιωμένη προϋπηρεσία το 2012 θα δουν μικρή αύξηση και στα επιδόματα τριετιών από τον Ιανουάριο. Για παράδειγμα:

Εργαζόμενος που είχε 5 χρόνια προϋπηρεσίας τον Φεβρουάριο του 2012 και συνεχίζει να εργάζεται στον ίδιο εργοδότη. Λαμβάνει σήμερα 715 ευρώ και θα λαμβάνει από τον Ιανουάριο 729,30 ευρώ.

Ο μισθός του αυξάνεται 14,3 ευρώ μεικτά έναντι 13 ευρώ για τους μισθωτούς χωρίς προϋπηρεσία.

Το επίδομα προϋπηρεσίας του θα είναι πλέον 66,3 ευρώ έναντι 65 ευρώ που είναι σήμερα.

Εργαζόμενος που είχε 10 χρόνια προϋπηρεσίας τον Φεβρουάριο του 2012 και συνεχίζει να εργάζεται στον ίδιο εργοδότη. Λαμβάνει σήμερα 845 ευρώ και θα λαμβάνει από τον Ιανουάριο 861,90 ευρώ.

Ο μισθός του αυξάνεται 16,9 ευρώ μεικτά έναντι 13 ευρώ για τους μισθωτούς χωρίς προϋπηρεσία. Το επίδομα προϋπηρεσίας του θα είναι πλέον 66,3 ευρώ έναντι 65 ευρώ που είναι σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει