Ενημέρωση με ένα κλικ

Πέρεθ: «Με προσέλκυσε η φανέλα και η εμπιστοσύνη που μου έδειξε ο προπονητής»

Ο Παναθηναϊκός επένδυσε το εφετινό καλοκαίρι στον Ρούμπεν Πέρεθ ένα συμβόλαιο άνω των 500.000 ευρώ, για να καλύψει το δεδομένο «κενό» που είχε δημιουργηθεί στον άξονα της μεσαίας γραμμής, μετά το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε ο Δημήτρης Κουρμπέλης την περασμένη σεζόν.

Ο Ισπανός μέσος ενσωματώθηκε στο «τριφύλλι» για να προσθέσει δύναμη άνω των 250 αγώνων στη LaLiga και εμπειρία στη μεσαία γραμμή, δηλώνοντας έτοιμος για την «πίεση» και το βάρος της φανέλας.

Ο Πέρεθ, παραχώρησε την πρώτη συνέντευξή του από την ημέρα που φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού κι εξήγησε στους Έλληνες απεσταλμένους στην Ολλανδία τους λόγους που τον έφεραν στην Ελλάδα, δείχνοντας πως έχει υψηλές φιλοδοξίες.

-Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου από την ομάδα;
«Είναι πολύ καλές. Ήρθα γνωρίζοντας πως πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα και μέχρι στιγμής από τα όσα έχω δει όλα είναι πολύ καλά. Η υποδοχή, από τη μεριά του κλαμπ, ήταν πολύ καλή. Η προσαρμογή μου στην ομάδα είναι πολύ καλή, γιατί πέραν του γεγονότος πως υπάρχουν πολλοί Ισπανοί. Ο σύλλογος μου το εκπέμπει όλο αυτό».

-Τι ήταν αυτό που σε έπεισε να έρθεις στον Παναθηναϊκό;
«Το πρώτο που με έπεισε ήταν η ιστορία του συλλόγου, πως μπορεί τα τελευταία χρόνια να ήταν δύσκολα αλλά προερχόταν από πολλά χρόνια με σταθερή παρουσία στο Champions League. Με προσέλκυσε πολύ η ευκαιρία να φορέσω τη φανέλα του Παναθηναϊκού και σαφώς και έπαιξε ρόλο το ότι με κάλεσε ο προπονητής και μου έδειξε την εμπιστοσύνη του. Αυτό επίσης είναι ένα από τα πράγματα που με έκαναν να επιλέξω τον Παναθηναϊκό».

-Σε τί κατάσταση βρίσκεσαι και πότε θα είσαι 100% έτοιμος; Γιατί είδαμε ότι παρότι είχες λίγες ημέρες στην ομάδα, ζήτησες να παίξεις στο φιλικό με την Αλ Τααβόν.
«Είναι λογικό όταν ένας παίκτης πάει σε μια νέα ομάδα, θέλει να παίξει το συντομότερο δυνατό, να βρεθεί με τους συμπαίκτες του στον αγωνιστικό χώρο. Ετσι συνέβη και με εμένα. Μίλησα με τον προπονητή και του είπα πως θέλω να παίξω. Αρχικά, είδα πως δεν κατάφερνα να τον πείσω γιατί είχα λίγες μέρες στην ομάδα ώστε να παίξω και στο φιλικό. Ωστόσο, σιγά σιγά βρήκα ρυθμό και θα γίνομαι καλύτερος. Βέβαια, είναι δύσκολο γιατί έρχομαι από ένα διαφορετικό πρωτάθλημα, με συμπαίκτες που είναι όλοι καινούριοι για μένα και δεν γνώριζα κανέναν. Στο 100%: Για την ώρα έχουμε παίξει μόνο δύο φιλικά και στο ένα (σ.σ. με την Αλκμάαρ) δεν αγωνίστηκα λόγω ενός χτυπήματος, είναι νωρίς ακόμη και υπάρχει καιρός ακόμη στην προετοιμασία, αλλά ελπίζω πολύ σύντομα να μπορέσω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Χρειάζεται χρόνος».

-Έχεις συμμετάσχει σε πολλές προετοιμασίες στην καριέρα σου. Έχεις διαπιστώσει διαφορές στη φιλοσοφία;
«Ναι, έχω βρεθεί σε επτά – οχτώ διαφορετικές ομάδες και κάθε προπονητής έχει το δικό του τρόπο δουλειάς και τη δική του οπτική γωνία. Είχα προπονητές που εργάζονταν με διαφορετικό τρόπο και άλλους που είχαν παρόμοια προσέγγιση. Η κεντρική ιδέα, πάντως, είναι παντού η ίδια: να προετοιμαστείς καλά για τις υποχρεώσεις που έρχονται και δεν υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα».

-Πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα της επικοινωνίας στη γλώσσα, δεδομένου ότι δεν μιλάς αγγλικά;
«Τώρα στις πρώτες μέρες είναι πιο δύσκολο κυρίως στο επίπεδο της επικοινωνίας με τους συμπαίκτες μου, αλλά με την επιστροφή μας στην Αθήνα η κατάσταση σίγουρα θα βελτιωθεί γιατί θα παρακολουθήσω μαθήματα για να μπορώ να επικοινωνώ καλύτερα με τους συμπαίκτες μου και τους πάντες στον σύλλογο».

-Οι απαιτήσεις που έχει μία ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό, που πρέπει να πρωταγωνιστεί αποτελούν έξτρα κίνητρο για σένα;
«Οπως είπα και πριν ήταν ακριβώς γι’ αυτό το οποίο ήθελα να έρθω στον Παναθηναϊκό. Έρχομαι σε μια μεγάλη ομάδα της Ελλάδας και το να παλεύουμε για τίτλους και να παίξουμε στην Ευρώπη είναι η ιδέα που έχω στο μυαλό μου και η νοοτροπία με την οποία έρχομαι σ’ αυτή την ομάδα».

-Δεδομένα όμως υπάρχει και πίεση απ’ τον κόσμο…
«Ετσι όπως έχει η κατάσταση με την Covid-19, δεν επιτρέπει το να έχουμε τους οπαδούς μας κοντά. Δεν μπορούσαν να μας επισκεφθούν στο προπονητικό κέντρο, ενώ μετά από μερικές μέρες ήρθαμε στην Ολλανδία. Από τα social media είδα πως πρόκειται για έναν σύλλογο με πολλούς οπαδούς λόγω του βεληνεκούς του, αλλά μέχρι στιγμής δεν είχα τη χαρά και την τιμή να συνομιλήσω με τον κόσμο της ομάδας και να δω τους οπαδούς από κοντά».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει