Ενημέρωση με ένα κλικ

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού – Έρχονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες

Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, λόγω καύσωνα .

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Σε συνέχεια του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (α.α. 8/2021, 26-07-2021) και σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, σχετικά με την εξέλιξη του κύματος καύσωνα:

1. Το φαινόμενο εξακολουθεί να είναι ένα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο καθώς θα έχει μεγάλη διάρκεια αλλά και διότι το θερμοκρασικό εύρος (διαφορά μέγιστης – ελάχιστης θερμοκρασίας) θα είναι μικρό.

2. Η κορύφωση αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εντούτοις οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή 6/8/21.

3. Οι μέγιστες θερμοκρασίες το επόμενο τριήμερο θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 42 με 44 βαθμούς ενώ στη νησιωτική χώρα και τα παραθαλάσσια τμήματα θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Υψηλή θα παραμένει η θερμοκρασία και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών με τις ελάχιστες τιμές της πάνω από τους 28 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Αναφορικά με τον καιρό της Πέμπτης 29/07, οι μέγιστες θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές θα ξεπεράσουν τους 39 βαθμούς, ενώ οι απολύτως μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στα ηπειρωτικά στους 42-43 βαθμούς, στο Ιόνιο τους 39-40 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο τους 39-41 βαθμούς Κελσίου. Χαμηλότερα θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη λόγω της επικράτησης βορείων ανέμων με εντάσεις 4-6 μποφόρ. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί επισημαίνονται οι περιοχές όπου οι μέγιστες θερμοκρασίες θα ξεπεράσουν τους του 36 βαθμούς Κελσίου”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει