Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορυφαίος της σεζόν στην Bundesliga ο Λεβαντόφσκι

Ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ψηφίστηκε ποδοσφαιριστής της χρονιάς στη Γερμανία.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον 32χρονο Πολωνό, με τη διάκριση να απονέμεται από το περιοδικό Kicker βάσει των ψήφων των δημοσιογράφων.

Ο Λεβαντόφσκι, ο οποίος με 41 γκολ στην εφετινή Μπουντεσλίγκα κατέρριψε το ρεκόρ παραγωγικότητας σε μία σεζόν, που κρατούσε ο Γκερντ Μίλερ (40 τέρματα) από την περίοδο 1971-72, συγκέντρωσε 356 από τις (συνολικά) 563 ψήφους.

«Γνωρίζω πόσο μεγάλη είναι αυτή η τιμή. Είναι πηγή μεγάλης υπερηφάνειας και χαράς για εμένα, καθώς είναι σπάνιο να κερδίσω τον τίτλο του ποδοσφαιριστή της χρονιάς στην Μπουντεσλίγκα δύο φορές στη σειρά» δήλωσε ο «γκολεαδόρ» των Βαυαρών.

Τον Πολωνό ακολούθησε στη δεύτερη θέση ο συμπαίκτης του στους πρωταθλητές Γερμανίας, Τόμας Μίλερ, ενώ τρίτος ήταν ένας άλλος μεγάλος «μπόμπερ», ο Νορβηγός στράικερ της Μπορούσια Ντορτμουντ, Έρλινγκ Χάαλαντ.

Από την ένταξή του στην Μπάγερν, το 2014, ο Λεβαντόφσκι έχει σημειώσει 203 γκολ σε 219 παιχνίδια. Συνολικά, έχει πετύχει πάνω από 500 γκολ για τους συλλόγους και την Εθνική ομάδα της χώρας του από την έναρξη της καριέρας του.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει