Ενημέρωση με ένα κλικ

e-ΕΦΚΑ: Από σήμερα οι αιτήσεις από δικηγόρους και λογιστές που θα εμπλακούν στις συντάξεις

Υπεγράφη από τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από δικηγόρους και λογιστές-φοροτεχνικούς για να συμμετάσχουν στον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης-πιστοποίησης και στη συνέχεια, μετά τη διενέργεια εξετάσεων, να ενταχθούν στο ειδικό μητρώο πιστοποιημένων.

Ο αριθμός τους ανέρχεται σε 180 και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικό αίτημα στις διαδικτυακές πλατφόρμες olomeleia.gr και oe-e.gr κατά το χρονικό διάστημα από 26 έως και 30 Ιουλίου 2021.

Επισημαίνεται ότι στα αιτήματα τηρείται σειρά χρονικής προτεραιότητας. Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτημάτων υπερβεί τον ανώτατο αριθμό των επαγγελματιών που μπορούν να συμμετάσχουν στον παρόντα κύκλο εκπαίδευσης-πιστοποίησης τα αιτήματα αυτά ισχύουν αυτοδικαίως για τον επόμενο διαθέσιμο κύκλο.

Δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικού αιτήματος έχουν:

α) τα μέλη των δικηγορικών συλλόγων της χώρας με τριετή τουλάχιστον άσκηση δικηγορίας και

β) λογιστές –φοροτεχνικοί, κάτοχοι επαγγελματικής ταυτότητας Α΄ τάξης, οι οποίοι έχουν υποβάλλει την υπεύθυνη δήλωση της παρ.7 του άρθρου 4 του π.δ.340/1998 (Α΄228).

Στο αίτημά τους οι επαγγελματίες πρέπει να καταχωρίζουν: τα στοιχεία επικοινωνίας τους

  • (ονοματεπώνυμο, κινητό τηλέφωνο, e-mail) τα οποία και θα αναγράφονται στο μητρώο πιστοποιημένων επαγγελματιών μετά την επιτυχή πιστοποίησή τους
  • τον ΑΦΜ
  • τον ΑΜΚΑ
  • τον τραπεζικό λογαριασμό με αριθμό ΙΒΑΝ, στον οποίο θα εμφανίζονται ως πρώτοι δικαιούχοι.

Για την πλήρωση των ανωτέρω προϋποθέσεων εκδίδεται βεβαίωση του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου ή του Οικονομικού Επιμελητηρίου για το σύνολο των υπό πιστοποίηση επαγγελματιών.

Οι προϋποθέσεις, οι κανόνες διαδικασίας και λοιπά θέματα για την πιστοποίηση των επαγγελματιών καθορίζονται στην με αριθ.45891/2021 απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (Β΄2954/5-7- 2021).

Πηγή: dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει