Ενημέρωση με ένα κλικ

Έκπτωση έως 2.200 ευρώ για 18 κατηγορίες επαγγελματιών!

Έκπτωση 30% από το φορολογητέο εισόδημα θα έχουν όσοι πολίτες πραγματοποιούν με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής συναλλαγές με επαγγέλματα που βρίσκονται ψηλά στη λίστα της φοροδιαφυγής.

Συγκεκριμένα, την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών για συγκεκριμένες κατηγορίες ελευθέρων επαγγελματιών στις οποίες καταγράφονται υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής προσδοκά το υπουργείο Οικονομικών, γι’ αυτό  σχεδιάζει να δελεάσει τους πολίτες με οικονομικά κίνητρα.

Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να γλιτώνουν το χρόνο από 450 έως και 2.200 ευρώ αν πληρώνουν συγκεκριμένους επαγγελματίες μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών ή προπληρωμένων καρτών ή μέσω e-banking ή άλλων ηλεκτρονικών μεθόδων.

Προϋπόθεση είναι να εξαντλούν το ποσό των 5.000 ευρώ. Επίσης, θα «μετράνε» διπλά οι ηλεκτρονικές αποδείξεις από γιατρούς στην κάλυψη του 30% του εισοδήματος.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά περιγραφικά κείμενα των μεταρρυθμίσεων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», τα οποία αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο από το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της παροχής κινήτρων για την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η κυβέρνηση συμφώνησαν να προωθηθεί για ψήφιση στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει ότι:

Α. Την αφαίρεση από το φορολογητέο εισόδημα κάθε φυσικού προσώπου του 30% των δαπανών που πραγματοποιεί κάθε χρόνο μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών για υπηρεσίες παρεχόμενες από συγκεκριμένες κατηγορίες ελευθέρων επαγγελματιών.

Το ποσό που θα εκπίπτει δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τα 5.000 ευρώ. Το μέτρο αυτό θα έχει διάρκεια ισχύος έως και τέσσερα χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr/

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More