Ενημέρωση με ένα κλικ

Εντυπωσιακή και λυτή η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 (pics)

Ο ουρανός σας πάνω από το Εθνικό Στάδιο του Τόκιο γέμισε χρώματα, καθώς τα πυροτεχνήματα σηματοδότησαν το ξεκίνημα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, που άρχισαν με καθυστέρηση ενός έτους εξαιτίας της πανδημίας COVID-19.

Οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να κάνουν το πρωτοφανές βήμα της διεξαγωγής των Αγώνων χωρίς θεατές, καθώς τα κρούσματα παρουσιάζουν έξαρση.

Ακόμη και η τελετή έναρξης, συνήθως μια σκηνή γεμάτη με διασημότητες ήταν σιωπηλή, με λιγότερους από 1.000 ανθρώπους που παρευρέθηκαν, με αυστηρούς κανόνες κοινωνικής απόστασης.

Ανεξάρτητα, σηματοδοτεί την ενότητα του κόσμου, ένα μήνυμα Ειρήνης, αλληλεγγύης και ελπίδας, που θα μεταφεθεί σε ένα κοινό εκατοντάδων εκατομμυρίων σε όλο τον κόσμο που παρακολουθούν την έναρξη της μεγαλύτερης παράστασης στον αθλητισμό, μέσα από τις τηλεοράσεις του.

Το εναρκτήριο βίντεο που παρουσιάστηκε στο στάδιο ανακεφαλαίωσε την πορεία της Ιαπωνίας στους Αγώνες και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε ο κόσμος,  από την επιλογή της Ιαπωνικής πρωτεύουσας ως οικοδέσποινας στις 8 Σεπτεμβρίου 2013.

Έδειξε πώς το 2020 χτύπησε ο κορονοϊός, με περιορισμούς που ανάγκασαν την άνευ προηγουμένου αναβολή μόνο τέσσερις μήνες πριν από την έναρξη των Αγώνων, ξεκινώντας μια περίοδο αβεβαιότητας και προετοιμασίες απομονωμένες για τους αθλητές.

Πολλά έθνη εκπροσωπήθηκαν από έναν άνδρα και μια γυναίκα αφού οι διοργανωτές αλλάξουν τους κανόνες τους για να επιτρέψουν σε δύο σημαιοφόρους.

Λίγο πριν από τα πυροτεχνήματα, το εναρκτήριο βίντεο μετατράπηκε σε ζωντανή λήψη δράσης του σταδίου όπου μια μοναχική αθλήτρια έβαλε το χέρι της στο έδαφος πάνω από ένα σπόρο.

Στη συνέχεια σηκώθηκε αργά με τη σκιά της να απλώνεται σε σχήμα φυτού που ανθίζει, υπογραμμίζοντας το θέμα της αναγέννησης των Αγώνων μετά την πανδημία, καθώς και την ανοικοδόμηση της Ιαπωνίας μετά τις καταστροφές του 2011.

Η τελετή έναρξης έγινε χωρίς τη συνήθη μαζική χορογραφία, τεράστια στηρίγματα σχήματα από χορευτές, ηθοποιούς και φώτα που σχετίζονται με παλιές γιορτές.

Ένας πολύ μικρότερος αριθμός αθλητών προχώρησε στην παρέλαση των ομάδων, με πολλούς να σχεδιάζουν να πετάξουν λίγο πριν από τους Αγώνες τους και να φύγουν λίγο μετά για να αποφύγουν μόλυνση Covisd-19.

Συμμετείχαν μόνο 15 παγκόσμιοι ηγέτες, μαζί με τον Ιάπωνα αυτοκράτορα Ναρουχίτο, ο οποίος άνοιξε επίσημα τους Αγώνες όπως έκανε ο παππούς του Χιροχίτο το 1964. Μαζί το πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Τζίλ Μπάιντεν.

Η τελετή χαρακτηρίστηκε από απουσίες υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένου του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Αμπε, ενώ ορισμένοι κορυφαίοι χορηγοί και οικονομικοί ηγέτες έμειναν επίσης εκτός.

Μόνο το ένα τρίτο του έθνους είχε ακόμη και μία δόση εμβολίων, προκαλώντας ανησυχίες ότι οι Αγώνες θα μπορούσαν να γίνουν μια εκδήλωση σούπερ-διάδοσης. Περισσότερα από 100 άτομα που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς έχουν ήδη εξεταστεί θετικά.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει