Ενημέρωση με ένα κλικ

Άνεργοι: Έρχεται προκήρυξη “μαμούθ” για 25.000 θέσεις σε δήμους

Nέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που αφορά στην πρόσληψη 25.000 ανέργων σε 274 δήμους έρχεται μέσα στις επόμενες ημέρες.

Στο τελικό στάδιο έγκρισης βρίσκεται η νέα προκήρυξη των 25.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας. Το υπουργείο από την πλευρά του πιέζει τα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για να βγει η νέα πρόσκληση όσο νωρίτερα πριν από το Δεκαπεντάυγουστο.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας έχει ήδη στείλει πρόσκληση στους φορείς (δήμοι και περιφέρειες) προκειμένου να υποβάλλουν αίτημα με τις ανάγκες τους σε προσωπικό, στο πλαίσιο της κοινωφελούς. Παράλληλα, το αμέσως επόμενο βήμα θέλει τον ΟΑΕΔ να προκηρύσσει το πρόγραμμα, όπου και θα ακολουθήσει 10ήμερη προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους.

Στη συνέχεια θα καταρτιστούν οι προσωρινοί πίνακες των ωφελουμένων, θα υποβληθούν οι ενστάσεις και οι ωφελούμενοι θα αναλάβουν υπηρεσία στα τέλη Αυγούστου.

Το νέο προσωπικό θα καταρτιστεί για 120 ώρες και στη συνέχεια θα εργαστεί για 8 μήνες, με μισθό από 431,75 ευρώ το μήνα (για ανέργους κάτω των 25 ετών) έως 495,25 ευρώ το μήνα (για ανέργους 25 ετών και άνω).

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει