Ενημέρωση με ένα κλικ

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες «Τόκιο 2020» έρχονται στην ΕΡΤ

Στο Τόκιο από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου θα χτυπάει η καρδιά του πλανήτη. Έπειτα από αναβολή ενός χρόνου ο αθλητισμός αποδεικνύει ότι διαθέτει τη δύναμη να επανασυνδέσει τον κόσμο.

Στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, οι διοργανωτές, σε πάνω από 40 υπερσύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, θα υποδεχθούν περισσότερους από 11.000 αθλητές και αθλήτριες από 206 χώρες για να συμμετάσχουν στα 339 αγωνίσματα των 33 αθλημάτων της διοργάνωσης. Η Ελλάδα εκπροσωπείται από 83 αθλητές και αθλήτριες που, όπως πάντα, θα παρελάσουν πρώτοι στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο.

Η ΕΡΤ, τηλεοπτικός οικοδεσπότης των Αγώνων, έχει προγραμματίσει να μεταδώσει περισσότερες από 600 ώρες προγράμματος, από την Τελετή Έναρξης στις 23 Ιουλίου έως και τις 8 Αυγούστου, οπότε και θα πέσει η αυλαία της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης του πλανήτη, με την Τελετή Λήξης.

Για πρώτη φορά οι μεταδόσεις δεν θα περιοριστούν στην ΕΡΤ1, την ΕΡΤ2 και την ΕΡΤ3, αλλά και σε ακόμη δύο κανάλια που θα διαμορφωθούν μόνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα μεταδίδονται τόσο μέσω της τηλεόρασης όσο και του διαδικτύου από τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα, το ERTFLIX.

Με στόχο να προσφέρει στους τηλεθεατές κάθε δυνατότητα να απολαύσουν ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς και από όλες τις συσκευές τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020», η ΕΡΤ θέτει στην υπηρεσία του κοινού όλα τα διαθέσιμα μέσα της (τηλεοπτικά κανάλια, ραδιόφωνο, ψηφιακές υπηρεσίες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης).

Καθημερινά η ΕΡΤ2 και η ΕΡΤ3 θα μεταδίδουν συνεχόμενα από τα ξημερώματα έως και το απόγευμα τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα. Η ΕΡΤ3 από τις 21:00 έως τη 01:00 θα μεταδίδει σε μαγνητοσκόπηση επιλογές από τα αθλήματα της ημέρας.

Παράλληλα, στην ΕΡΤ πέρα από τις επιλεγμένες μεταδόσεις έχουν προγραμματιστεί ειδικές θεματικές εκπομπές, για όσα συμβαίνουν στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Έτσι, από τις 7 ώς τις 10 το πρωί, η ΕΡΤ1 προσαρμόζει το καθημερινό της πρόγραμμα με την ειδική ενημερωτική εκπομπή «Αθήνα-Τόκιο», όπου ο Δημήτρης Κοτταρίδης τις καθημερινές και ο Κώστας Λασκαράτος τα Σαββατοκύριακα, με τον Δημοσθένη Καρμοίρη στο στούντιο, συνδέονται με τους ανταποκριτές της ΕΡΤ στο Τόκιο και μαζί με την πολιτική ενημέρωση βάζουν τον τηλεθεατή στο κλίμα της ημέρας από τα αγωνίσματα που είναι σε εξέλιξη, αυτά που προηγήθηκαν και αυτά που θα ακολουθήσουν στη διάρκεια της ημέρας.

Με τη λήξη των αγώνων της κάθε ημέρας στις 17:00, θα προβάλλονται τα σημαντικότερα στιγμιότυπα με αγωνιστική δράση απ’ όλα τα σπορ.

Στις 19:00, η Κατερίνα Αναστασοπούλου με καλεσμένους από όλα τα σπορ θα προσφέρει όλα τα γεγονότα της ημέρας σε μια πλήρη παρουσίαση από την Αθήνα και το Τόκιο, στην ειδική εκπομπή της ΕΡΤ που θα οδηγεί στο βραδινό δελτίο Ειδήσεων των 21:00.

Επιπλέον, τα ψηφιακά μέσα της ΕΡΤ μεγιστοποιούν την πρόσβαση του κοινού σε διαθέσιμο πρόγραμμα, καθώς τα αθλητικά κανάλια της ψηφιακής πλατφόρμας ERTFLIX (ERTSports και ERTSports 2) θα μεταδώσουν ζωντανά αθλητικό πρόγραμμα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020».

Παράλληλα, η ΕΡΑσπορ με καθημερινές ζωντανές μεταδόσεις και πλήρη δημοσιογραφική κάλυψη, από τους τρεις απεσταλμένους της στην ιαπωνική πρωτεύουσα, θα ενημερώνει τους Έλληνες ακροατές για όσα συμβαίνουν στους αγώνες.

Επίσης, διαδικτυακά το ertnews.gr θα παρέχει ενημέρωση για όσα συμβαίνουν στους αγώνες, με ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσία των Ελλήνων αθλητών.

Η αποστολή της ΕΡΤ στο Τόκιο αριθμεί 13 δημοσιογράφους και 8 τεχνικούς, που θα μεταφέρουν με πλούσιο ρεπορτάζ και συνεντεύξεις κάθε λεπτομέρεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Σύσσωμο το αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ με την υποστήριξη –και στο Τόκιο και στην Αθήνα– της Γενικής Διεύθυνσης Τεχνολογίας, θα φροντίσει όλη η συναρπαστική δράση από το σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός να φτάσει σε κάθε ελληνικό σπίτι.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει