Ενημέρωση με ένα κλικ

ΕΦΚΑ: Nέες υπηρεσίες για την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων

Δύο νέες υπηρεσίες για την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων βάζει σε εφαρμογή ο ΕΦΚΑ.

Πρόκειται για την υπηρεσία myEFKALive (εξ αποστάσεως μέσω τηλεδιάσκεψης θα μπορεί ο ασφαλισμένος να κλείνει το ραντεβού του με τον e-ΕΦΚΑ) και Call Center στο 1555.

Η πρώτη τίθεται σε λειτουργία από αύριο όπως και το νέο ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο το οποίο θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, δωρεάν για τους πολίτες και με μηδενικό χρόνο απόκρισης, θα εγκαινιάσουν έναν νέο τρόπο επαφής με το Δημόσιο, στα πρότυπα των ευρωπαϊκών χωρών.

Πιο αναλυτικά, αύριο (21/07) ξεκινά η λειτουργία του myEFKALive, της νέας ψηφιακής πλατφόρμας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης που θα εξυπηρετεί εξ αποστάσεως δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους.

Η νέα υπηρεσία θα λειτουργήσει πιλοτικά από αυτόν τον μήνα στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες και σταδιακά θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας δημιουργούνται τα ψηφιακά γκισέ, τα οποία θα επιτρέπουν σε χιλιάδες ασφαλισμένους να εξυπηρετούνται μέσα από τον υπολογιστή τους, δίνοντας ηλεκτρονικό ραντεβού με τον υπάλληλο του ΕΦΚΑ, χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία στα υποκαταστήματα του φορέα.

Η τηλεδιάσκεψη θα γίνεται μετά την απαραίτητη ταυτοποίηση στοιχείων και στη συνέχεια θα αποστέλλεται email στον ασφαλισμένο για την ημέρα και την ώρα του ραντεβού.

Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε από την έμπειρη ομάδα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η οποία έχει ήδη δημιουργήσει, μεταξύ άλλων, τις υπηρεσίες My OAED Live, My AADE Live και My ΚΕΡ Live.

Call Center στο 1555: Μέχρι το τέλος του μήνα θα λειτουργήσει το ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο, το οποίο θα είναι διαθέσιμο 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα, με στόχο τη μηδενική αναμονή.

Με επιχειρησιακό κέντρο την έδρα καθεμιάς από τις 13 περιφέρειες της χώρας, δεκάδες Call Center agents θα υποδέχονται και θα καταγράφουν τις ερωτήσεις των πολιτών και σε συνεργασία με μια ομάδα εξειδικευμένων back office υπαλλήλων θα δίνουν τις απαιτούμενες πληροφορίες άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις.

Μάλιστα οι εσωτερικοί υπάλληλοι θα καλούν τηλεφωνικά τους ενδιαφερομένους, προκειμένου να τους ενημερώσουν σχετικά με το αίτημά τους.

Το τηλεφωνικό κέντρο θα αποτελεί μια σύμπραξη ανάμεσα στον ΕΦΚΑ και τον ιδιωτικό τομέα, καθώς θα στελεχωθεί τόσο από υπηρεσιακό προσωπικό του φορέα κοινωνικής ασφάλισης όσο και από εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα με εμπειρία στην εξυπηρέτηση πελατών.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, θα μπορεί να δέχεται 25.000 κλήσεις ημερησίως.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει