Ενημέρωση με ένα κλικ

Παναθηναϊκός: Επιβεβαίωση και απ’ την Ισπανία για τον Ρούμπεν Πέρεθ που έρχεται σήμερα στην Αθήνα

Η ισπανική εφημερίδα «AS» επιβεβαίωσε σε πρωινό δημοσίευμά της την επικείμενη μεταγραφή του Ρούμπεν Πέρεθ στον Παναθηναϊκό από τη Λεγανιές έπειτα από πέντε χρόνια, τονίζοντας πως το οικονομικό σκέλος της πρότασης του «τριφυλλιού» ήταν το καθοριστικό σημείο στην απόσταση του 32χρονου μέσου να «μετακομίσει» στην Ελλάδα.

Η Λεγανιές είναι αναγκασμένη να μειώσει κι άλλο το μπάτζετ της, μετά την αδυναμία της να εξασφαλίσει την άνοδό της στη LaLiga και ο Πέρεθ είναι πλέον έτοιμος να φορέσει τα… πράσινα, καθώς αναμένεται εντός της Δευτέρας (12/07) στην Αθήνα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει διετές συμβόλαιο με το «τριφύλλι».

Ο Ρούμπεν Πέρεθ φεύγει από τον Λεγανιές μετά από πέντε χρόνια με προορισμό τον Παναθηναϊκό. Η συμφωνία είναι οριστική, ως ελεύθερος από την 1η Ιουλίου, ο Πέρεθ αφήνει την ομάδα που υπερασπίστηκε σε Primera και Segunda. Αντίο στους δύο από τους τρεις τελευταίους αρχηγούς» ανέφερε αρχικά το ισπανικό δημοσίευμα και συμπληρώνει:

«Ο πρώην αρχηγός της Λεγανιές, θα γίνει ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού στην πρώτη κατηγορία της Ελλάδας μέσα στις επόμενες ώρες. Οπως μπόρεσε να επιβεβαιώσει η AS με πηγές κοντά στον παίκτη, ο 32χρονος μέσος έχει ήδη συμφωνήσει και έχει προγραμματιστεί τη Δευτέρα να το δημοσιοποιήσει. Ο παίκτης θα ταξιδέψει στην Αθήνα σήμερα για να υποβληθεί σε ιατρική εξέταση και να υπογράψει με την ελληνική ομάδα. Για αρκετό καιρό τώρα, η Λεγανιές είχε παραιτηθεί από τη διαπραγμάτευση για την παραμονή του μέσου που φόρεσε τη φανέλα της για πέντε σεζόν.

Το συμβόλαιό του έληξε στις 30 Ιουνίου (εάν είχε επιτευχθεί η άνοδος θα έμενε έναν ακόμη χρόνο) και, παρόλο που η επιθυμία του συλλόγου ήταν να συνεχιστεί η συνεργασία τους, υπήρχε μεγάλη απόσταση. Το κλαμπ υπέβαλαν μια πρόταση κατάλληλη για το νέο οικονομικό στάτους της ομάδας, που θα πρέπει να αναπροσαρμόσει τα πλάνα της όσον αφορά τις μεταγραφές και τους μισθούς.

Ο Πέρεθ έπρεπε να προσαρμοστεί. Πίστευε όμως ότι η παρουσία του θα έπρεπε να αποτιμηθεί καλύτερα, πόσο μάλλον μετά από πέντε χρόνια υψηλής απόδοσης στο υψηλότερο επίπεδο και έβλεπε επίσης ότι είχε επιλογές για να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία ή να συμμετάσχει (εάν η πρόταση της Λεγανιές δεν οδηγούσε σε συμφωνία) σε μία ομάδα της Segunda, με πρότζεκτ αξιώσεων για να επιστρέψει στην ελίτ.

Ορισμένοι σύλλογοι αυτού του προφίλ ενδιαφέρθηκαν για τον Πέρεθ, αλλά δεν έκαναν αρκετά μεγάλη οικονομική προσφορά. Σε αυτό το πλαίσιο, ο παίκτης έδωσε προτεραιότητα στην καλύτερη οικονομική προσφορά του Παναθηναϊκού, προκειμένου να δοκιμάσει τη δεύτερη εμπειρία του στο εξωτερικό μετά από τον ένα του χρόνο στην Ιταλία και την Τορίνο».

Ο Πέρεθ θα αποτελέσει το δεύτερο καλοκαιρινό απόκτημα του Παναθηναϊκού μετά τον Γιάννη Κώτσιρα, ενώ μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να κλείσει και το θέμα της απόκτησης ενός αριστεροπόδαρου κεντρικού αμυντικού.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει