Ενημέρωση με ένα κλικ

Η κατάρα των γηπεδούχων συνεχίστηκε!

Για μία ακόμα διοργάνωση αποδείχθηκε η γνωστή “κατάρα” των γηπεδούχων στους τελικούς.

Η Ιταλία έριξε στο… καναβάτσο την Αγγλία, αφού επικράτησε με 3-2 στα πέναλτι και σήκωσε στον ουρανό του Γουέμπλεϊ το 2ο Euro της ιστορίας της.

Με ήρωα τον Τζανλουΐτζι Ντοναρούμα, η Ιταλία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης μετά από έναν δραματικό τελικό με την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ, ο οποίος κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Ο Ιταλός κίπερ με δύο αποκρούσεις στις εκτελέσεις των Σάντσο και Σάκα χάρισε στην «σκουάντρα ατζούρα» το τρόπαιο του Euro 2020 στη διαδικασία της «ρώσικης ρουλέτας», ενώ ο κανονικός αγώνας και η παράταση δεν είχαν αναδείξει νικητή.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο η Γαλλία το 1984 κατάφερε να φιλοξενήσει τη διοργάνωση και μάλιστα να την κατακτά, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μισέλ Πλατινί.

Παρόλα αυτά έπρεπε να περάσουν 20 χρόνια για να καταφέρει μια γηπεδούχος χώρα να περάσει στο μεγάλο τελικό. Ήταν 4 Ιουλίου, όταν γράφτηκε ο κορυφαίος θρίαμβος του ελληνικού αθλητισμού και η κορυφαία έκπληξη στην ιστορία της διοργάνωσης. Η Ελλάδα νίκησε δύο φορές την διοργανώτρια Πορτογαλία, στην πρεμιέρα και στον τελικό του τουρνουά, ενώ άφησε έξω την Γαλλία του Ζινεντίν Ζιντάν (στα προημιτελικά) και την Τσεχία του Πάβελ Νέντβεντ (στα ημιτελικά).

Μετά έπρεπε να φτάσουμε το 2016, στη Γαλλία, όπου η γηπεδούχοι ήταν το μεγάλο φαβορί για την 3η κατάκτηση του τροπαίου. Όμως η Πορτογαλία, χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο από το 25΄, εξαιτίας τραυματισμού , η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, κατάφερε με το γκολ του Έντερ στο 109ο λεπτό  να νικήσει τους “μπλε”  στο «Σταντ ντε Φρανς» και να κατακτήσει το πρώτο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην ιστορία της, διαλύοντας τα όνειρα των Γάλλων να γίνουν η πρώτη ομάδα στη διοργάνωση που θα κατακτούσε δεύτερο τίτλο ως διοργανώτρια.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει