Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Την ερχόμενη εβδομάδα ανοίγει πλατφόρμα για τους εφήβους

Μέσα στην εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τους εφήβους, όπως ανακοίνωσε προ ημερών ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Συγκεκριμένα μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Γεωργαντάς, ανακοίνωσε πως μέσα στην εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τους εφήβους, επισημαίνοντας πως η μόνη διαφορά στη διαδικασία για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες είναι πως θα χρειάζεται η γονική συναίνεση για τη χορήγηση των σκευασμάτων.

Ο εμβολιασμός των παιδιών και των εφήβων εξετάζεται εξονυχιστικά από την κυβέρνηση και τους ειδικούς, σε μια περίοδο που σε κατασκηνώσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας έχουν εντοπιστεί δεκάδες κρούσματα κορονοϊού.

Η καθηγήτρια της Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών Βάνα Παπαευαγγέλου, σχολιάζοντας σε συνέντευξή της το ενδεχόμενο να ανοίξει η πλατφόρμα του εμβολιασμού και για τα παιδιά κάτω των 15 ετών, επισήμανε πως “θα είμαστε φειδωλοί, ωστόσο υπάρχουν παιδιά με υποκείμενα νοσήματα κάτω των 15 ετών που ξέρουμε ότι θα νοσήσουν, όποτε η συζήτηση θα γίνει για αυτά τα παιδιά”. Προειδοποίησε μάλιστα ότι θα έχουμε παιδιά που θα νοσήσουν βαρύτερα λόγω υποκειμένων νοσημάτων.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει