Ενημέρωση με ένα κλικ

Υγιεινά και δροσερά ροφήματα για τις καυτές ημέρες

Όσο το καλοκαίρι προχωρά και οι καυτές θερμοκρασίες έχουν την τιμητική τους αναζητούμε απλούς και υγιεινούς τρόπους για να δροσιστούμε και να ενυδατωθούμε.

Και τι καλύτερο από έναν χυμό, ο οποίος θα αναζωογονήσει το σώμα μας και θα έχουμε μια τόνωση δροσιάς. Χρειαζόμαστε όμως και τις απαραίτητες βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά.

Οι χυμοί ενισχύουν σημαντικά τα επίπεδα της ενέργειας, βοηθούν στην ενυδάτωση του δέρματός και γενικότερα του οργανισμού. Εκτός, από φρούτα μπορείς να προσθέσεις και λαχανικά, τα οποία ενισχύουν ως συμπλήρωμα διατροφής, αν δεν μπορείτε να τρώτε με ευκολία σε τόση ζέστη. Δες μερικά φρούτα που γίνονται τέλειοι χυμοί:

Καρπούζι

Είναι από τα φρούτα που προτιμούμε περισσότερο διότι είναι δροσερό και πλούσιο σε νερό.

Είναι ό,τι πρέπει για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού αφού έχει υδατάνθρακες και νερό. Επίσης, κάτι που συχνά δεν γνωρίζουμε είναι ότι περιέχει αρκετό λυκοπένιο, ουσία με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που προστατεύει από την ανάπτυξη διαφόρων μορφών καρκίνου όπως του προστάτη και της στοματικής κοιλότητας.

Καρότο και Τζίντζερ

Επιλέγουμε γλυκά πορτοκάλια,τα οποία σε συνδυασμό με καρότο και τζίντζερ είναι ότι καλύτερο για αυτή την εποχή. Γνωρίζουμε ότι τα καρότα είναι η νούμερο ένα πηγή βιταμίνης B, ενώ τα πορτοκάλια -ως γνωστόν- είναι το πλουσιότερο φρούτο σε βιταμίνη A και C. Ο συγκεκριμένος χυμός βοηθά επίσης στη μείωση της χοληστερόλης ενώ συμβάλλει στη ρύθμιση της πέψης. Επίσης, τα νύχια και τα μαλλιά μας ταλαιπωρούνται αρκετά το καλοκαίρι, ο χυμός αυτός είναι κατάλληλος για την ενίσχυση τους!

Αγγούρι και Μήλο

Ο συνδυασμός αγγουριού και μήλου είναι το απόλυτο cool ποτό χωρίς αλκοόλ! Είναι γλυκός και δροσιστικός κατά την θερινή περίοδο. Το αγγούρι δίνει ένα δροσερόboost, ενώ η γλυκύτητα του μήλου από φυσική ζάχαρη μας δίνει ότι χρειαζόμαστε. Αυτός ο χυμός βοηθά στην άμεση ενυδάτωση στο σώμα μας ενώ ενισχύει το πεπτικό σύστημα.

Πεπόνι, αγγούρι και δυόσμος

Το πεπόνι σε συνδυασμό με λίγα φύλλα δυόσμου ή βασιλικού είναι μια παραλλαγή σε όσους δεν αρέσει ο παραπάνω συνδυασμός με μήλο. Έχεις ένα σούπερ δροσερό χυμό χωρίς κόπο. Αντί να συνηθίζεις με τυποποιημένα τρόφιμα, δεν υπάρχει καλύτερη ανταμοιβή από αυτή της σωστής διατροφικής επιλογής.

Ως χώρα έχουμε άπειρες επιλογές σε φρούτα και λαχανικά και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Αυτό που θα καταφέρουμε είναι να νιώσουμε πολύ καλύτερα.

Καλοκαίρι με υψηλές θερμοκρασίες, απαιτεί κάτι δροσερό κι υγιεινό!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει