Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Συναγερμός κρουσμάτων σε κατασκηνώσεις σε Λαύριο και Ηλεία

Τουλάχιστον έξι κρούσματα κορονοϊού, εντοπίστηκαν σε μία ακόμα παιδική κατασκήνωση στο Λαύριο, ενώ δύο ή τρία κρούσματα εντοπίστηκαν σε κατασκήνωση στην Ηλεία.

Πρόκειται για ακόμη δύο περιπτώσεις όπου καταγράφονται κρούσματα της covid σε παιδικές κατασκηνώσεις, μετά εκείνες στο Σοφικό Κορινθίας, Χανίων, Χαλκιδικής και Καπανδριτίου Αττικής.

Η περίπτωση στο Λαύριο, πρόκειται για ιδιωτική παιδική κατασκήνωση σε παραθαλάσσια περιοχή του Λαυρίου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες από το notioanatolika.gr. όπου καταγράφηκαν κρούσματα τόσο μεταξύ των παιδιών όσο και στελεχών της κατασκήνωσης.

Όταν τα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν κλήθηκαν οι γονείς και παρέλαβαν τα παιδιά που είχαν προσβληθεί αλλά και όλα όσα βρίσκονταν στις ίδιες ομάδες με αυτά ενώ απομακρύνθηκαν και οι ομαδάρχες και ομαδάρχισσές τους.

Σχετικά με την περίπτωση στην Ηλεία, αναστάτωση επικρατεί σε κατασκήνωση της περιοχής μετά από την πληροφορία που υπήρξε για εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πηγές που διατήρησαν την ανωνυμία τους στο ilialive.gr αναφέρθηκαν δύο ή τρία κρούσματα σε παιδιά, τα οποία και απομακρύνθηκαν άμεσα από την κατασκήνωση, ενώ υπήρξε και περιορισμός δράσεων και απολυμάνσεις σε χώρους της.

Χθες μάλιστα κάποιοι γονείς στο γενικότερο κλίμα ανησυχίας που επικρατεί σε ανάλογες περιπτώσεις σε άλλες περιοχές της χώρας επέλεξαν να πάρουν τα παιδιά τους λίγο νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό.

Από την πλευρά των αρμόδιων φορέων για την ενημέρωση, δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση, ώστε να υπάρξει μια ξεκάθαρη εικόνα, πέρα από τις συγκεχυμένες πληροφορίες και την φημολογία που έχει φουντώσει και δεν βοηθά στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

Η γενικότερη εικόνα όμως που υπάρχει είναι πως δεν φαίνεται κάποια διασπορά του κορωνοϊού σε βαθμό που να προκαλεί μεγάλη ανησυχία, ενώ η κατασκήνωση φέρεται να έχει λάβει όλα τα μέτρα και τα παιδιά που έφτασαν εκεί για να φιλοξενηθούν στην κατασκήνωση δεν ήρθαν σε επαφή με άλλα.

Σε κάθε περίπτωση μια επίσημη ανακοίνωση από κάθε αρμόδια εμπλεκόμενη πλευρά θα βοηθήσει ώστε να υπάρξει σαφής εικόνα και να περιοριστεί η όποια ανησυχία υπάρχει.

Έξι κρούσματα στο Σοφικό

Χθες, κατά τη διάρκεια ελέγχων, που προβλέπονται από το υγειονομικό πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό, εντοπίστηκαν 6 κρούσματα στην κατασκήνωση στο Σοφικό Κορινθίας. Τόσο τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά όσο και αυτά που ήταν στην ίδια ομαδα, απομονώθηκαν και αναχώρησαν από την κατασκήνωση, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Στην συγκεκριμένη κατασκήνωση αυτή την καλοκαιρινή περίοδο βρίσκονταν περίπου 1.600 παιδιά ηλικίας 6 -15 ετών.

«Οι γονείς τους και οι κηδεμόνες τους εχουν ειδοποιηθεί , η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, τηρούνται όλα όσα προβλέπονται και ορίζονται απο τον ΕΟΔΥ», δηλωσε στην ΕΡΤ ο υπεύθυνος της κατασκηνωσης κ. Σκούρας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει