Ενημέρωση με ένα κλικ

Εφορία: Τέσσερις τρόποι για πληρωμή του φόρου εισοδήματος

Περισσότερες από 100.000 φορολογικές δηλώσεις υποβάλλονται κάθε μέρα, ενώ μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί περισσότερες από 1,8 εκατ. δηλώσεις επί συνόλου περίπου 6,5 εκατομμυρίων.

Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 27 Αυγούστου, ενώ η πρώτη προθεσμία για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος λήγει στις 30 Ιουλίου για όσους θα έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση μέχρι τις 28 Ιουλίου.

Φέτος υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικές επιλογές προκειμένου να καταβληθεί ο φόρος:

-Σε 8 μηνιαίες δόσεις. Αν η δήλωση υποβληθεί έως τις 28 Ιουλίου, οι δόσεις θα είναι 8 με την τελευταία να καταβάλλεται έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2022. Αν η δήλωση υποβληθεί έως τις 27 Αυγούστου, οι δόσεις θα είναι επτά, η πρώτη θα καταβληθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2022 αλλά η πρώτη δόση θα είναι διπλή.

-Εφάπαξ καταβολή. Αν αυτό γίνει μέχρι το τέλος Ιουλίου, ο φορολογούμενος θα εξασφαλίσει έκπτωση 3%.

-Πάγια ρύθμιση. Η πάγια ρύθμιση προσφέρει έως 24 δόσεις οι οποίες όμως είναι έντοκες. Το επιτόκιο να φτάνει στο 4,5% για τις 12 δόσεις και πάνω από το 6% για τις 24 δόσεις.

-Πληρωμή με κάρτα. Η άλλη λύση που έχουν οι φορολογούμενοι είναι να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό του φόρου με την πιστωτική κάρτα. Ο φορολογούμενος που θα πληρώσει ολόκληρο το ποσό εφάπαξ με την κάρτα τους θα πάρει την έκπτωση του 3% και θα πληρώσει τον φόρο σε 12 άτοκες δόσεις. Οι δόσεις θα πρέπει να πληρώνονται εμπρόθεσμα για να μην επιβάλλονται οι τόκοι της κάρτας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει