Ενημέρωση με ένα κλικ

Πώς να κάνετε το μέικαπ σας να αντέχει τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες

Όλες μας ξέρουμε ότι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες με το μέικ απ δεν… συμπαθιούνται ιδιαίτερα.

Ωστόσο, ακόμα και με συνθήκες καύσωνα, υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι, ώστε η βάση μας να μείνει εκεί, χωρίς να “λιώσει”, ενώ μπορεί το μακιγιάζ μας να μετατραπεί σε ανάλαφρο και φρέσκο.

Τι να κάνετε;

Προτιμήστε ένα ελαφρύ μεικαπ

Οι full coverage βάσεις δεν πληρούν τις προδιαγραφές για τους θερινούς καύσωνες. Ένα λεπτόρρευστο και ελαφρύ μεικαπ θα σας χαρίσει την κάλυψη που θέλετε, διατηρώντας ταυτόχρονα φυσική και φρέσκια την όψη της επιδερμίδας. Ανάλαφρο μεικαπ – Ιδρώτας, 1-0.

Αραιώστε το μεικαπ

Ακόμα και αν δεν έχετε ένα ελαφρύ μεικαπ στο νεσεσέρ σας, μπορείτε γρήγορα να το αντικαταστήσετε με αυτό το έξυπνο hack. Αναμειγνύοντας ελάχιστη ποσότητα από την αγαπημένη σας ενυδατική με το συνηθισμένο σας φον ντε τεν, το βοηθάτε να αποκτήσει περισσότερη λάμψη και να σας χαρίσει αυτό το sexy ημιδιάφανο και λαμπερό look, που τόσο επιθυμείτε.

Το πρώτο και πιο σημαντικό πράγμα που συμβουλεύουν οι ειδικοί για το μέικαπ που βρίσκεται στα καλοκαιρινά νεσεσέρ είναι να είναι ελαφρύ, αφού η επιδερμίδα πρέπει να αναπνέει (ειδικά σε πιο υψηλές θερμοκρασίες). Οι πιο λεπτόρρευστες συνθέσεις, θα βοηθήσουν ακόμα και τις πιο λιπαρές επιδερμίδες να αντιμετωπίσουν τη λιπαρότητα και τη γυαλάδα.

Μην ξεχνάτε το primer

Οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες επιβάλουν τη χρήση primer, αφού τότε είναι που θέλετε το μακιγιάζ σας να αντέξει όσο περισσότερο γίνεται. Το ιδανικό primer για το καλοκαίρι ελαχιστοποιεί τους πόρους, βοηθά στην έκκριση λιπαρότητας, προσφέρει ματ αποτέλεσμα και εγγυάται διάρκεια στο όποιο μεικαπ σας.

Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγαράκι

Τα πινέλα τείνουν να προσφέρουν ένα επιτηδευμένο αποτέλεσμα, ενώ τα σφουγγαράκια επιτρέπουν να αναμειχθούν τα προϊόντα καλύτερα και να εισχωρήσουν σωστότερα στο δέρμα, αναδεικνύοντας μια πιο φρέσκια και φυσική όψη στο τέλος. Επίσης, απορροφούν την υπολειπόμενη ποσότητα μεικαπ, χαρίζοντας αυτό το τέλειο ημιδιάφανο μακιγιάζ.

Ελαττώστε την πούδρα

Τη στιγμή που θα οδηγηθείτε στο να διαχειριστείτε τη γυαλάδα με τη χρήση πούδρας σκεφτείτε πόσο εύκολο είναι να δημιουργήσετε ένα όχι και τόσο κολακευτικό cakey αποτέλεσμα, που φράζει ταυτόχρονα τους πόρους της επιδερμίδας, χτυπώντας το καμπανάκι για την ακμή. Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε την πούδρα, τότε τουλάχιστον περιορίστε την στη ζώνη Τ.

Εμπιστευτείτε τα oil blotting sheets

Ειδικά αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα που ξέρετε ότι όταν πιάνουν οι ζέστες η λιπαρότητα είναι στο πικ της δοκιμάστε τα ειδικά χαρτάκια που την απορροφούν. Με λίγες ταμποναριστές κινήσεις εξαφανίζουν τη γυαλάδα στη ζώνη Τ και δίνουν διάρκεια στο μακιγιάζ.

Setting spray και φύγατε

Το τελευταίο βήμα για ένα μεικαπ με διάρκεια είναι το setting spray. Όπως το hairspray, δίνει την τελική πινελιά στο look σας και βοηθά όλα τα προϊόντα να γίνουν ένα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει