Ενημέρωση με ένα κλικ

Σακελλαροπούλου: Σημαντική η προστασία της ευρωπαϊκής και μεσογειακής κληρονομιάς από την κλιματική αλλαγή

«Σεβασμός στην ομορφιά, βιωσιμότητα, συνεργασία – αυτές είναι οι τρεις λέξεις-κλειδιά που προδιαγράφουν το κοινό μας μέλλον» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τον χαιρετισμό της στο διεθνές συνέδριο Αρχιτεκτονικής «New Bauhaus goes south» (Το Νέο Μπαουχάους έρχεται στον Νότο), το οποίο συνδιοργάνωσε η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μαζί με άλλες πέντε αρχιτεκτονικές σχολές: Faculty of Architecture of the University of Porto, Valencia School of Architecture, Toulouse School of Architecture, Department of Architecture, Alma Mater Studiorum of the University of Bologna, Faculty of Architecture of the University of Zagreb.

Η κ. Σακελλαροπούλου υποστήριξε ότι οι αρχιτέκτονες μας, οι καλλιτέχνες μας, οι στοχαστές μας, και περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, οι νέοι μας σ’ ολόκληρη τη Νότια Ευρώπη μπορούν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν ένα καινούργιο, ζωντανό όραμα για μια πιο βιώσιμη, πιο πράσινη, πιο δημιουργική ζωή στις δεκαετίες που θα έρθουν.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο σημαντική η προστασία της ευρωπαϊκής και μεσογειακής μας κληρονομιάς από την κλιματική αλλαγή. «Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε συνειδητοποιήσει, στον βαθμό που το συνειδητοποιούμε σήμερα, πόσο καθορίζει το περιβάλλον τον τρόπο ζωής μας, τις παραγωγικές μας δραστηριότητες, τις ποικίλες εκφάνσεις του πολιτισμού μας, ακόμη και το νόημα της ύπαρξής μας. Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε αναζητήσει με τόση ένταση στην αρχιτεκτονική μας παράδοση τις απαντήσεις για πιο ευτυχισμένες πόλεις και κοινότητες» συμπλήρωσε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει