Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Εξετάζονται τοπικοί περιορισμοί-Μάσκες, μουσική και απαγόρευση κυκλοφορίας

Η έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού σε όλη τη χώρα αλλά και οι τοπικές εξάρσεις φέρνουν το τέταρτο κύμα της πανδημίας πιο κοντά.

Για το λόγο αυτό, όπως αποκάλυψε το ΟΡΕΝ, στο τραπέζι των ειδικών του υπουργείου υγείας, κατά τη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Ιουλίου, αναμένεται να τεθεί το ενδεχόμενο λήψης νέων περιοριστικών μέτρων, τα οποία θα έχουν τοπικό και στοχευμένο χαρακτήρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Δέσποινας Βλεπάκη ανάμεσα στα μέτρα που αναμένεται να εξεταστούν είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, η επιστροφή της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας (από τις 12:00 ή από τη 1:00) αλλά και η απαγόρευση της μουσικής σε μπαρ και καφέ.

Τα μέτρα θα έχουν τοπικό χαρακτήρα

Όλα αυτά τα μέτρα θα εξεταστούν για συγκεκριμένες περιοχές, οι οποίες παρουσιάζουν αυξημένο ιικό φορτίο και σε καμία περίπτωση δε θα παρθούν οριζοντίως. Εξάλλου κυβερνητικά στελέχη έχουν επανειλημμένα τονίσει πως δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο καθολικού lockdown σε όλη τη χώρα, όπως αυτό που ήταν σε ισχύ τους προηγούμενους μήνες.

Από τι θα εξαρτηθεί η επιβολή των μέτρων

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το OPEN σήμερα, Τετάρτη, οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη προκειμένου να εξετάσουν το τι συμβαίνει κατά τόπους με την αύξηση του ιικού φορτίου, με την αύξηση των νοσηλειών από Covid-19, αλλά και με την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού. Από εκεί και πέρα θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση ποια μέτρα θα πρέπει να επιβληθούν σε περιοχές οι οποίες βρίσκονται στο «κόκκινο».

Τέλος οι όρθιοι σε μπαρ, βαριά πρόστιμα και λουκέτα

Εξάλλου, νέα μέτρα ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης 6 Ιουλίου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφηκε στη χώρα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από Πέμπτη 8 Ιουλίου δε θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες σε χώρους εστίασης, νυχτερινά κέντρα και beach bar και εν συνεχεία μίλησε για τις αυστηρότερες ποινές που θα επιβάλλονται στους επιχειρηματίες δεν τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Όπως τόνισε θα μπαίνουν αμέσως λουκέτα στα μαγαζιά, όταν εντοπίζονται παραβάσεις.

Αναλυτικά τα πρόστιμα για τις επιχειρήσεις

Για καταστήματα κάτω των 200 τμ, επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και άμεσο λουκέτο, από την επόμενη κιόλας ημέρα και για 7 ημέρες

Για τα καταστήματα άνω των 200 τμ, επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ και άμεση αναστολή λειτουργίας για 7 ημέρες.

Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης, επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ (ανεξαρτήτως τ.μ) και το λουκέτο θα ισχύει για 15 ημέρες.

Σε περίπτωση τρίτης παράβασης επιβάλλεται αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει